tisdag 29 mars 2011

Möte med läkaren

Sen jag fick min power port (en form av porth a cath) så har jag haft ont vid vissa tillfällen. Det känns som att där sitter en liten pigg som sticker under huden och som fastnar och drar i vävnaden.
När jag ändå var på sjukhuset så passade jag på att fråga läkaren på onkologen om detta. Hon kände den klart och tydligt och trodde att det var en bit tråd (sutur) som satt lite olyckligt och orsakade detta.
Jag fick en remiss till kärlkirurgen och var där imorse.
Läkaren där kände också den och sa att det satt väldigt ytligt och att den t.om var påväg genom huden.
Med detta konstaterat väntar nu ny operation på torsdag där dom får lägga den djupare under huden och försöka lägga stygnen lite åt sidan istället.
Ja, här gillar vi att göra allt två gånger!

När jag fick tiden för operationen så fick jag även veta att min läkare vill träffa mig samma morgon, alltså på torsdag för att diskutera igenom röntgenbilderna från mammografin.
Nu fick både jag och Rasmus en klump i magen igen.
Har inte pratat med min läkare sen jag började behandlingen så varje möte känns så laddat och skrämmande. Undrar vad hon ska säga - är det bra eller dåligt, jag börjar tvivla.
Men å andra sidan så visste jag ju att jag skulle bli kallad till läkaren. Någon måste ju informera mig om hurvida det går bra eller dåligt.
Nu tänker jag att visst har tumören krympt, men är det kanske för lite, dom är kanske ändå inte nöjda med reslutataten. Vad händer då?
Ja, mycket kan man tänka och ju mer jag gör det desto värre senario bygger min hjärna upp.
Ska försöka fokusera på annat till torsdag och ta det som det kommer då.
Jag vet att det inte är lönt att oroa sig nu, för jag vet ju faktiskt fortfarande inte vad hon ska säga.

Imorgon är det onsdag och det ska bli en bra dag!

/Sophie

7 kommentarer:

 1. Försök att inte oroa dig. Tänk så hade den blivit större, nu har den inte det. All förminskning måste vara positivt, så tänker jag :) Kraa

  SvaraRadera
 2. Jag kan förstå att du oroar dig men det är ju bättre att veta hur det ligger till . Den jäveln har ju krympt och det är huvudsaken. Jag hoppas att du får en underbar onsdag! Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Sophie!
  Skickar massor av styrkekramar o hälsningar från oss. Vi håller alla tummar o tår för dig, skall du veta. Fortsätt att vara så positiv som du är, tycker du är fantastisk. Toy, toy, toy för imorgon och hoppas ni får en bra onsdag. Pussa Julian så gott o hälsa Rasmus.
  Stor go kram
  Essie

  SvaraRadera
 4. Hej min lilla propp!

  Kul att höra att det ser lite ljusare ut! Håller alla tummar och tår för att du ska få positiva besked imorgon torsdag!
  Vi saknar dej på jobbet.....
  Stora kramar !
  H

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Hittade hit via Lindas blogg.
  Håller tummarna för att du får ett bra besked imorgon!

  SvaraRadera
 6. Hej Sophie,

  hoppas för dig!

  Kram
  Å

  SvaraRadera
 7. Tänker på er! /Eva & Love <3

  SvaraRadera