fredag 21 januari 2011

Tur man ifrågasätter allt mer än en gång!

Det är ju fan också! Vem ska man kunna lita på egentligen.

Igår fick jag ju fixat med allt jag behöver för att kunna frysa ner ägg. Jag frågade läkaren gång på gång om det var okej och ifall han i sin tur pratat med mina läkare om detta. Han sa att jag var helt enkelt tvungen att lita på att dom kan sin sak och att allt var i sin ordning.

Som ni läste i föregående inlägg kollade vi ändå med onkologen dit jag ska börja gå på måndag ifall detta verkligen var okej då jag läst att det inte direkt gynnar min bröstcancer med extra hormoner. Därifrån fick jag också klartecken från en annan läkaren (inte den som jag ska träffa på måndag).
Men idag när vi trodde att allt var okej och glada för att slippa sjukhus besök för en dag så ringde dom från onkologen. Min läkare ville vi skulle komma upp och prata igenom detta med henne.
Väl där så avrådde hon mig att fullfölja det vi nu påbörjat och sa att läkarna skulle informerat henne först innan något skulle ha påbörjats.

Helt ärligt alltså, hur ligger det till med kommunikation där. Ska man behöva dubbelkolla allt själv för att känna sig på den säkra sidan.
Dock så lugnade hon oss med att oftast när man är såhär ung så är det inte lika vanligt att kroppen inte börjar fungera som vanligt igen och det kan visst bli aktuellt att bli gravid något år efter avslutad behandling. Känns lugnande!

Så istället för den andra karusellen som vi trodde vi befann oss på så ska vi nu börja förbereda oss inför den första cytostatikabehandlingen med diverse provtagningar etc. Skrämmande men skönt att det ska komma igång. Mer Info får vi som sagt på måndag!

Något annat trevligt är att vi löst problemet med försäkringskassan. Äntligen fick vi träffat någon som vi i lugn och ro kunde reda ut allt med. Jag kommer nu få sjukpenning och Rasmus får ta ut pappadagar ett tag framöver!

Nu håller vi helg tycker jag!

/Sophie

7 kommentarer:

 1. Hej..
  Jag har kommit in på din blogg genom daniella. Jag känner viveka sen många år tillbax.

  jag vill bara skicka styrke kramar till dig/er.
  Tänker på er.
  Kram Lina

  SvaraRadera
 2. Se där, jag hade en olustig magkänsla angående hormonbehandling... Tur att du dubbelkollade, och tur att din läkare var på alerten! Nu ska du först och främst se till att bli frisk, så får vi tänka på bebisar i andra hand. Ni har ju som tur är Julian redan... Puss o kram

  SvaraRadera
 3. Hej. Jobbigt att inte kunna lita på de som SKA kunna... Tur ni fick träffat er läkare i tid!

  Min mamma har haft bc & får aldrig mer äta någon form av hormoner igen. Klimakteriet blev jobbigt för henne, då hon inte kunde få någon hjälp med det i form av hormoner. Håller med Alex. Fokus på dig själv nu & skönt att ni hunnit få en liten prins!

  Styrkekramar från Sandra.

  SvaraRadera
 4. Ja, håll nu helg och mys med familjen. Vi hörs och ses snart hoppas jag.

  SvaraRadera
 5. Oh, vilken tur Sophie att ni dubbelkolla. det är ju för jäkligt att de ger er olika info, lova att ni inte ger er för nåt, utan fortsätt att ifrågasätta allt de säger. kolla allt.... pussar i massor, hörs imorgon, älskar er!!!

  SvaraRadera
 6. Amen ellehur! Jag gillar också fönsterna, speciellt efter förra lägenheten. Ni är välkomna när ni vill. Måndag kanske? Julebulle ska ju hänga med sin farmor (tror dem kommer vara hos oss) så kan ni komma efter så äter vi ihop. Om ni orkar och vill.

  Tråkigt att dem inte har koll på vad som gäller. Fråga på...

  puss

  SvaraRadera
 7. Vilken stark människa du verkar vara, hamnade här av en slump och nu kommer jag hålla tummarna för dig varje dag!!
  Detta kommer du fixa vackra människa!!
  Stor kram katrin!

  SvaraRadera