måndag 24 januari 2011

Nu äntligen!

Idag var jag och Rasmus på onkologen medan Julian fick busat massor med sin farmor, faster och lilla kusin Keila!
Och äntligen fick vi lite mer svar och klarhet i vad som ska hända och framförallt när.

Det som nu kommer ske är att dom ska sätta in en pick line i armen på torsdag. Detta är en liten slang som förs in i en ven genom armen och vidare upp mot hjärtat. Låter läskigt men dom försäkrade att det är ett lätt ingrepp och görs av en sköterska som fixar det med hjälp av ultraljud. Därefter röntgar man och ser så att den sitter precis som den ska.

Därigenom kommer jag få min cytostatika vid 6 tillfällen med tre veckors mellanrum.
Det bästa är att vi sätter igång redan på tisdag den 1/2.
Något som sätter käppar i hjulet för mig är att jag blivit erbjuden att vara med i en forskningsstudie där man lägger till ytterligare ett läkemedel i samband med cellgiftsbehandlingen.
Allt verkar bra och positivt med denna studie om det inte vore för att det isåfall måste skjuta 1 vecka på det angivna datumet för första behandlingen då man måste ta en massa prover innan man kan köra igång.
Min magkänsla säger mig att hoppa över detta och bara sätta igång med allt samtidigt som jag gärna vill vara med i studien. Det är ju trots allt så man kommer längre fram i forskningen och kan hitta bra metoder för att förhoppningsvis kunna besegra denna förbannade cancer en dag!
Beslutet tar vi imorgon då vi ska dit igen för ännu mer info. Då ska vi även få reda på om jag har ett tillväxtprotein som heter HER2. Därefter beslutar dom i vilken ordning och vilka cellgifter jag ska få.

Nu känns det som vi är på rätt väg iallafall och inte som att vi står och stampar på samma ställe längre.
Snart börjar den riktiga kampen!

Lite myspys fick vi också hunnit med idag. En titt i Daniella och Henriks nya lägenhet som var riktigt fin. Sen var vi hemma om och vände och vidare ut till svärföräldrarna i Trelleborg där vi fick goda hemmagjorda hamburgare och lite bus med Julians andra kusin Vendela.

Nu blir det sängen och lite sortering av alla tankar och funderingar som dagen har gett. Mycket nytt att ta in och stora beslut att fatta.
Sov gott med er!

/Sophie

3 kommentarer:

  1. Ja, det var en mysig dag för farmor också, önskar bara att du skulle slippa våndas om hur och vida du ska göra angående den där studien. Gå på din magkänsla efter ni har pratat med din läkare igen imorgon, du kommer att veta bäst vännen. Sov gott, ses imorgon <3

    SvaraRadera
  2. Vilka metoder de har.. slang i armen och in till hjärtat. Man blir helt fascinerad. Så mycket man lär sig på en sån här resa. Kraa :)

    SvaraRadera
  3. Du kommer att göra rätt val, gör det som känns rätt för dig, du ska inte behöva tveka. Taskigt att du ska behöva ta såna svåra beslut nu! Det är orättvist! Kram

    SvaraRadera