måndag 31 januari 2011

Faaan!

Ja varför inte skaffa sig fler åkommer när vi ändå är i farten.
Tanken var att åka in till sjukhuset själv, detta skulle ju gå snabbt och lätt. Daniella var gullig och erbjöd sig att följa med men jag kände att det skulle vara lugnt idag! Imorse blev det dock ändrade planer vilket jag nu är glad för eftersom denna dagen kom att bli lång. Mamma var ledig och ville nog gärna se vart hennes lilla tös ska hålla hus och vad det är för människor som ska ta hand om mig så hon följde med!
Tack mamma för att du väntade det många timmarna själv medan jag var på diverse kontroller! <3
Korsord är toppen och gör det lättare med tidsfördrivet :)

Idag åkte jag ju in för att göra skelettröntgen. Då man måste vänta ca 3 timmar mellan injektionen av kontrastvätska som gör att man senare kan se något på röntgenbilderna innan själva bilderna ska tas. Så jag passade på att gå upp till sköterskorna på onkologen. Har nämligen börjat få ont i armen och kan inte riktigt böja den där de ha satt in pick linen, så jag hade lite förfrågningar om det samt att jag ville lägga om förbandet.
Väl där så kollar sköterska, fixar och donar och lägger om det riktigt fint. Kallar in en läkare för att kolla vad hon tänker om stället där det är ömt. Hon tror att det kan vara en blodpropp! För jäkel inte mer nu!
Hursomhelst så avbokar jag tiden för kuratorn då jag ska iväg på akutröntgen av armen, dom har svårt att se något och skickar iväg mig för skelettröntgen innan tiderna krockar med varandra och beskedet att det ska granska bilderna först och att jag ska vänta uppe på onkologen igen.
Efter lång väntan på ett svar så talar läkaren om att jag förmodligen har en blodpropp och att man väljer att behandla med blodförtunnade medicin.

De kommer i form av sprutor som jag ska ta själv varje dag nu i ca 4½ månad. Nu får man ju iallafall användning av den lilla gravidvalken som är kvar på magen eftersom det är där de ska tas ;)
Det viktiga är att jag inte behöver ändra tid för cellgiftsbehandlingen imorgon som det var snack om först.
Så om 12 timmar sitter jag där med det första påsarna fästa via slangen in i armen. Vemodigt men skönt!
Hur kommer jag reagera på de? Ska jag ligga dålig nu ett par dagar, känna illamående och bli trött.
Det får vi se helt enkelt, så olika hur folk känner sig efteråt.


Ska inte heller glömma att nämna att efter denna dagen som sträckte sig från 09.45-16.00 på sjukhuset så kom jag hem till ett kylskåp fyllt med god sjukmat, såsom nyponsoppa, goda juicer och skorpor samt tre fina röda rosor! Jag har det allt bra! Vilken drömman man lyckats hitta!

/Sophie

11 kommentarer:

 1. Ajdå, som om du inte hade tillräckligt att tänka på redan. Spruta dig i magen känns som en bra erfarenhet tycker jag :) Kanske du blir lika lila och fin som jag kan bli när man träffar snett. Du är bäst Soffe... och vad underbar Rasmus är. Krama varandra från mig! <3

  SvaraRadera
 2. Jaså det är DET man ska ha volangerna till - skönt att veta att de kan vara till någon nytta! Du är min hjälte, Sophie <3

  SvaraRadera
 3. Där ser du, det finns både för och nackdelar med gravidmagen som inte riktigt försvunnit :-P

  Jag hoppas att allt går vägen imorgon. Ring mig gärna i veckan om du orkar. Jag kommer gärna förbi med en påse godis (om du nu skulle känna för det efter behandlingen).

  Ja, Rasmus är en riktig klippa. Ni har tur som har varandra!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 4. Volanger var det ja, kärt barn har många namn, bra att ha dem, he, he. Skönt att det blir av imorgon, så att du slipper vänta längre. Du är en kämpe, Sophie och skickar massor av goa kramar från oss till er alla tre. Lycka till imorgon, pussa Julian o hälsa Rasmus så gott.
  Essie

  SvaraRadera
 5. Åh vilken underbar man Rasmus är.

  Du är min hjälte också...
  Puss på er.

  SvaraRadera
 6. Amen herregud, nu får det väl räcka...
  Hörde av Danni vad som hänt och mina tankar finns med dig/er.
  Vilken fin kille den där Mahmoud-Rasmus!

  Du är stark som kämpar på, det kommer du komma långt med. Och se till att besegra skitet, med den glöden du har tror jag att det kommer gå galant! Beundrar dig verkligen!

  Massor med kämparkramar

  SvaraRadera
 7. Hej min lilla Propp! (inget bra smeknamn nu känns det som....) Lycka till idag, tänker på dej och skickar massor av energi till dej! Tack för i lördags! Hur kul som helst! STOOOOORA Kramar Hanna

  SvaraRadera
 8. Kom igen nu Sophie, detta klarar du! Ge den vidriga sjukdomen på moppo =)

  SvaraRadera
 9. Ville bara skicka lite styrkekramar till dig!!! Lycka till idag el hur man säger....

  Läser din mans blogg också. Vilken fantastisk kärlek han sjunger ut för dig, så fint att läsa!

  Varma hälsningar Sandra

  SvaraRadera
 10. usch gumman! skiuckar stora kramar!!kram sandra&elias

  SvaraRadera
 11. Nej men vad faaaan! Varför ska du helt plötsligt drabbas av allt??? Tänker jätte mycket på dig...... Du får höra av dig en dag om du har ork och lust att träffas...

  Kram på er /Jane

  SvaraRadera