onsdag 26 januari 2011

Nog har vi att göra!

Nu vet vi! Jag har inte HER2. Jag frågade läkaren om detta var positivt eller negativt, då svarade hon att det beror på hur man väljer att se det.
HER2 är ett tillväxtprotein som gör att cancern växer snabbare och därför är mer aggressiv, risken för återfall är också större. Men mot detta har man kommit fram till en bra medicin som heter Herceptin som visat sig vara väldigt effektiv.
Alltså kan man säga att om jag nu skulle haft HER2 så hade man vetat konkret vad det var för något och hur man skulle bekämpa det. Nu vet man inte riktigt vilken typ jag har och kan därför inte sätta in något extra som man vet är effektivt mot just den sorten. Så visst kan man se det både positivt och negativt. Blir bara inte klok på hur jag känner kring det.
Detta gör även att jag nu kan delta i studien och Tina, forskningssköterskan, har lyckats trolla fram en massa tider till mig så att vi ändå kan börja med cellgifterna den 1/2!

Det blir ett hektiskt schema, men lika bra att hinna med så mycket som möjligt när man ändå är där istället för att sprida ut det över flera veckor.

Torsdag 27/1

11.00 Muga (hjärtundersökning)
12.00 Tid hos kuratorn
12.50 Pick linen ska sättas på plats
13.45 Mammografi samt ultraljud
någon gång därefter ska jag även hinna med en röntgen för att se så att pick linen sitter rätt.

PUUHH!

Fredag 28/1

10.15 Magnetröntgen
13.30 fin och mellannålspunktion av tumörerna

Lördag 29/1

09.00 Tid hos frisören för att prova peruker

Måndag 30/1

09.45 skelettröntgen

Tisdag 1/2

Första cellgiftsbehandlingen

Däremellan ska vi hinna med en myskväll i Trelle hos svärföräldrana, personalfest på lördag och sen försöka hinna träffa mina föräldrar så fort mamma blir frisk. Vill inte riskera att bli sjuk såhär innan start!

Dagen idag var också bra! Inget besök på sjukhuset utan en trevlig dag i stan med mina två älsklingar innehållandes lunch på Koi, lite shopping och en kaffe med Danni och Keila.

Nu vilar vi upp oss inför imorgon!

/Sophie

9 kommentarer:

 1. Verkligen et fullspäckat schema, men det är ju positivt att de kollar upp så mycket på så kort tid så att behandlingen äntligen kan komma igång. Är på Entré på fredag vid 15, slå en pling om du känner för att möta upp. Kram

  SvaraRadera
 2. Så skönt att ni fick en härlig dag , för trots allt sken ju faktiskt solen idag. Ses i morgon ungar!!! Kram farmor <3

  SvaraRadera
 3. Puhhhh, var rätta ordet men det är som du säger, lika bra att köra på istället för att dela upp det. Tycker du är fantastiskt duktig på att skriva om allt detta. Förstår att det inte är lätt att bli klok på all information som susar runt men det kommer att bli bra. Håll ångan uppe och din positivitet intakt. Tänker på er o skickar massor av kramar. Hälsa Rasmus o pussa Julian så gott från mig. Vi syns o hörs snart. Goa hälsningar från alla.
  Stor go kram
  Essie

  SvaraRadera
 4. Hittade hit via Dannis blogg, ville bara passa på att skicka en styrkekram!

  SvaraRadera
 5. Kl 7:30 i morgon ska jag lägga om min tå på ortopeden, känns som peanuts i jämförelse. Hoppas allt går bra, tänker på dig

  SvaraRadera
 6. Hej Sophie!
  Vi känner inte varandra, men jag är mammakompis till Alex o du o jag har träffats någon gång via henne (bla på hennes POMP party i höstas).
  Såg att du skulle besöka min arbetsplats idag (MUGA undersökningen) o jag hoppas att de tagit väl hand om dig. Annars får du säga till, så ska jag skälla på dem;)
  Det är fruktansvärt det som drabbat dig o jag önskar dig all styrka. Detta kommer att gå jätte bra!
  Hälsningar Annelie (Alvars mamma)

  SvaraRadera
 7. Tänker på dig Sophie! Och ville säga att jag kommer att följa din resa här på bloggen, som många andra. Jag får ont i magen av att veta vad som hänt dig och jag får kämpa för att tårarna inte ska komma. Jag är arg för att livet kan vara så orättvist! Men du är stark och envis och det kommer att ta dig igenom detta helvetet galant. <3 Massa kramar till dig, Julian och Rasmus! <3

  SvaraRadera
 8. Ser fram emot att träffa dej på lördag min lilla propp!! Kram Hanna

  SvaraRadera
 9. Shit, jag beundrar dig att du fixar detta!
  Du hjälper mig att fokusera på det som är bra i mitt liv, och inte på allt skit jag har varit med om.
  Tack för att du delar med dig så jag, när jag är nere i sorgen får mig på rätt fokus igen!!
  Styrkekram till er!

  SvaraRadera