lördag 14 maj 2011

Nya Dofter

Efterhand som tiden har gått nu under behandlingen så har man börjat förknippa mycket med negavtiva saker.
Som tex. dofter, smaker eller platser som man har fått avsmak för bara för att man kanske har mått så dåligt, mått illa när man varit på det där stället eller smörjt in sig med samma bodylotion under tiden som man haft en dålig vecka.
Så jag har bestämt mig för att när jag har hittat ut från de sista biverkningarna så ska jag rensa ut allt här hemma som får mig att må dåligt.
Just nu är det främst alla lukter som får det att vända sig i magen. Jag måste ha ny duschcreme, rollon, för att inte tala om ansiktcremen, sköljmedlet ja en hel del med andra ord.
Det ska bort och nya goda dofter ska få ta plats.

Känner nu också att alla naglarna på fingrarna har börjat ta stryk. Det ömmar och dom har fått konstiga ränder uppe på.
Sköterskan sa att det inte finns så mycket att göra åt det mer än att sköta dom genom att hålla rent och smörja in dom. Sånt som man gör i vanliga fall också.
Men att jag skulle börja tappa dom trodde hon inte. Det är främst de patienter som får många behandlingar med Taxotere som kan drabbas av det.
Det låter ju inte jättelockande med stora öppna sår så vi får hoppas att hon har rätt.

Måndagen och besöket hos kirurgen närmar sig. Känns spännande. Vill veta vad dom har för planer för mig och hur det kommer gå till.
Kommer jag kunna fungera ganska normalt efter operationen eller lär man ha djävulskt ont och få en massa problem då dom ska ta bort lymfkörtlarna också.
Men jag är mer än redo känns det som. Du har inkräktat på min kropp alldeles för länge redan så jag skiter i om jag missar midsommar, Julians första midsommar bara du försvinner.
Då kommer jag få så många fler tillsammans med honom.

/Sophie

9 kommentarer:

 1. Klart det ska komma många fler midsommrar, fria från allt vad cancer heter för även om det gör ont att tänka på att du missar den första så är det ändå bara några dagar över en helg....
  Och tänk så skoj det blir nästa midsommar istället.

  SvaraRadera
 2. Nästa midsommar ska vi göra allt enlig midosmmarboken ;-)
  Vi ska klä stång, göra kransar till barnen och dansa små grodorna.
  Denna midsommar ska du bli frisk!
  Puss på er.

  SvaraRadera
 3. Ja, bra att skiten ska bort snart!
  Jag har problem med fingertopparna. Inte så farligt men det gör ont i dom i bland och känseln är typ som med saken i munnen lite diffus... jag har känsel, men inte som normalt. Naglarna dock har klarat sig bra... so far :-/
  Konstigt hur det funkar. Jag fick några piller för det där som är rena vitaminer om jag fattat rätt.

  Ja, nästa midsommar blir din!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Fick taxotere tidigare och fick då också kylvantar i samband med behandlingen för att slippa påverkan på naglarna. Ett tips.

  SvaraRadera
 5. Det glädjer mig att du nu ser så positivt på framtiden :-) Jag tror att du kanske ska hålla ett litet party för att fira när du känner dig kry efter op för då kan du önska dig en massa nya dofter och krämer så slipper du köpa allt själv ;-) Kram

  SvaraRadera
 6. Din styrka imponerar på mig Sophie!

  SvaraRadera
 7. Heja heja, du är fantastisk Sophie! Massor av kramar / Frida

  SvaraRadera
 8. Hej Sophie!
  Lycka till imorgon, vi håller alla tummar och tår. Tyckte att det var jättetrevligt att ni kunde vara med igår. Vi hade det så hyggelig tillsammans med dere, blev lite norska där ja, he, he. Skickar massor med styrkekramar till er, hälsa Rasmus massor o pussa goa, Julian från oss. Vi syns o hörs, stor go kram.
  Essie o Co

  SvaraRadera
 9. Fina Sophie! Jag beundrar dig så, och tänker på dig/er flera gånger om dagen. Hör bara av dig om du vill ha "hjälp" eller tips. okej!?

  Miljoner av kramar

  SvaraRadera