lördag 26 november 2011

Känns som en lång repris

Idag vaknade jag och såg att hela min arm var svullen,spänd och rödlila.
Jag blev rädd och tänkte direkt på att det kunde vara en ny blodpropp.
Jag visade Rasmus som också blev ganska skärrad och vi bestämde för att ringa ambulans och rådfråga dom.
Tre män stegade in i lägenheten och tittade på armen, tog blodtryck osv.
Dom tyckte absolut att jag skulle åka in till sjukhuset för röntgen och för att helt enkelt utreda vad som hade hänt, men ansåg inte det som "akut", alltså åka ambulans in.
Dom ringde iallafall och ordnade så att jag kunde åka direkt upp till vårdavdelningen på onkologen.

Blodprover och röntgen med kontrast gjordes men man kunde inte hitta en tydlig propp någonstans. Dock såg dom att flödet i armen inte var som det skulle och kunde därför inte utesluta det heller.
Så jag fick med mig blodförtunnande fragminesprutor hem som jag ska ta fram till måndag då jag eventuellt får tid för ultraljud av armen.

Det var den lördagen det. Vi som stod mitt i allt julpynt inför första advent.

Jag hoppas verkligen på att det inte är något, annars innebär det att jag ska ta dagliga sprutor i 6 månader precis som förra gången.
Ge mig lite tur nu!

Imorgon ska då inget få komma emellan. Då ska vi se till att få det färdigpyntat här hemma, för ikväll orkar jag verkligen inte mer sen blir det adventsmys hos svärförldrarna plus många många fler :)
Stor släkt.

Nu ska jag ta och duscha av mig sjukhuslukten och bädda ner mig i soffan.

11 kommentarer:

 1. Du är helt fantastisk, vilken styrka och ork du har. Beundrar verkligen din styrka. Fortsätt kämpa, du kmr klara detta. Kram

  SvaraRadera
 2. Stor bamsekram till dig!
  Kikar in här efter jag läst Dannis blogg!!
  Sänder även en massa styrka!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas du får en riktigt mysig första advent i morgon! Håller alla tummar jag har (2 men känns som 102)) för att det inte är en blodpropp! Skickar en varm kram laddad med extrastyrka till dig. Du har redan så mycket men lite till skadar inte :)

  SvaraRadera
 4. Heja Sophie!

  Du är värd all beundran för din kämpaglöd och positiva tänkande. Hoppas att du mår bättre imorgon, så ni kan advents-mysa riktigt!

  Annika o Bruno

  SvaraRadera
 5. Hittade hit via Elisabeths blogg....har läst den innan....men vill egentligen inte veta att det har blivit så här....men på samma gång tror jag att kommentarerna stöttar så mycket så nu hänger jag med igen....du verkar vara en sån kämpe med fin familj som stöttar dej....vi håller alla tummar som går att hålla....ha en sån fortsatt trevlig dag som det e möjligt....kram till er alla från en Malmöbo

  SvaraRadera
 6. Men vaaa fanken!!! Bra att du fick blodförtunnande nu iaf, vi vill ju ha kvar HELA sophie med alla lemmar intakta ;-) Kämpa på, vi ska heja på dig genom hela denna resan <3 <3 <3

  p.s. superfin julkalender till lillemannen (är den kanske var till Rasmus? ;-)

  Kramis Sofia

  SvaraRadera
 7. Hej
  Detta skulle ju verkligen inte hända
  Du skulle ju ha det fint och gott mad barn och man
  Kämpa på Sophie, håller tummarna för dig
  Kram
  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Livet är så otroligt orättvist. Detta skulle ju inte ske. Men du ska kämpa på och du har gjort min kur enklare av dina inlägg. Jag e halvvägs å klar med fec100 nu. Vi ska kämpa vidare sammen. Vi ska klara detta. Vi ska slå ut cancern å den ska önska att den aldrig skulle intagit vår kropp. KRAM

  SvaraRadera
 9. Fan Sophie du är så jävla underbar! Och cancer är sånt satans jävla bullshit. Åt helvete med det skiten!

  Kram Ida

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Vi är två stycken studenter på Mälardalens Högskola som skriver en kandidatuppsats inom sociologi om bröstcancer. Vi kontaktar nu dig för att upplysa dig om att vi kommer använda oss av din blogg som underlag för vår analys. Vi vill undersöka hur kvinnor med bröstcancer som insjuknat innan de fyllt 40 år framställer sin upplevelse av bröstcancern i sina bloggar. Din blogg kommer inte att namnges i studien och på så vis kommer inte din blogg kunna knytas till vår uppsats. Det är således enbart vi som författare som kommer besitta vetskapen om vilka bloggar som använts. Materialet kommer avidentifieras från sin blogg och kommer hanteras konfidentiellt. Men vi vill även upplysa dig om att vi inte kommer att använda oss av din blogg i något annat syfte än för denna studie. Om du vill få tillgång till den färdigställda uppsatsen så kan vi självfallet bifoga den. Har du några frågor eller funderingar så får du gärna kontakta oss.

  Med vänliga hälsningar
  Jessika Meng & Emelie Wessel

  Jessika Meng
  jessika_meng@hotmail.com

  Emelie Wessel
  emelie.1989@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Hoppas verkligen att du fick ett bra besked idag, så att du slipper ta sprutorna. Det är så många som tänker på dig ska du veta.

  SvaraRadera