torsdag 24 november 2011

Del två av omgång ett är avklarad!

Har haft en bra dag idag fast något sliten.
Fick ångra lite att jag la mig så sent igår men känslan av att fortfarande känna sig pigg när klockan slog tio och senare halv tolv på kvällen var oslagbar. Det var ett tag sen jag höll mig vaken sålänge sist.
Tyvärr hade Julian en hel del mardrömmar och ropade "maaammmaaaa" flera gånger inatt så det blev väl lite sådär med sömnen.
Inatt provar vi med nattlampan tänd från början.

Jag var ju på sjukhuset idag och fick den "lilla" dosen. Den tog bara drygt 40 minuter så jag var därifrån snabbt. Sköterskan trodde inte att biverkningarna skulle bli så illa som förra gången men att jag kunde vänta mig en ny trötthet, dock lite mildare.
Jag nämnde även om pipen som jag har fått i öronen.
Det händer ca 20ggr om dagen och börjar som ett svagt lock för öronen. Därefter börjar det pipa och det varar i ca 5-6 sekunder.
Jag vet ju att cytostatikan kan påverka hörseln men väntade mig nog inte detta riktigt än.
Kanske är det bara en ren tillfällighet eller så har det med det att göra. Hon skulle rådfråga läkaren, så vi får väl se vad dom säger.

Jag fick även med mig nya peruken hem idag. Det blev en annan än den som jag hade förra gången, men de var rätt lika ändå. Jag provade den och skulle visa Julian när jag kom hem men han var inte alls intresserad. Han bara backade ifrån mig, sa "neee" (nej) och tyckte inte alls om min nya look.
Vi får väl ta fram den lite oftare nu i början så han hinner vänja sig.  Det var ju inte alls hans mamma i det håret juh.

Förresten så lyckade jag hitta en paketkalender igår på Vellingeblomman. Det blev inte alls vad jag hade tänkt mig från början men denna var riktigkt fin, praktisk och faktiskt prisvänlig också; 179:-.
Nu blir det bara till att jaga små paket också.3 kommentarer:

 1. Vilken fin adventskalender du fick tag på på Vellingeblomman. En kul idé är kanske att köpa små bondgårdsdjur, i form av duplo eller små i plast, och lägga ett i varje adventspaket för att i det sista paketet ha en traktor med vagn och på julafton ha en bondgård i ett av paketen. Ja, bara som ett förslag alltså. Du kommer säkert på något annat som kanske är bättre. Såg dig på face book. Du är jätte fin, söt och snygg. Skönt att du har varit lite piggare ett par dagar nu. tänker på dig.

  SvaraRadera
 2. Hej Sophie.
  Jag följde din blogg förra omgången och kommenterade väl några gånger. När den avslutades så slutade jag läsa den för jag hoppades ju att den inte skulle behöva användas mer! Så loggade jag in på mitt googlekonto idag och fick se massor av nya inlägg - och har nu läst ikapp mig igen. Jag är så ledsen för din skull - för er skull - att ni måste ta upp fighten ännu en gång. Men jag beundrar dig för din styrka och din vilja att kicka cancerns ass ännu en gång och för gott. Med den inställningen kommer det att bli så också, det är jag säker på.
  Jag ville mest göra mig tillkänna igen. Jag kommer följa bloggen nu framöver men jag hoppas och ber för att den snart ska kunna avslutas igen och du vara frisk från skiten.
  Många kramar till dig från lilla mig,
  Elin S

  SvaraRadera
 3. Hej vackra Sofie:-)! Tack för dina uppdateringar. Jag blir så glad av att allt går så bra trots allt. Du är så himla duktig. Du kommer att fixa detta. Vi är väldigt många som tänker på dig.

  Stora kramar Maja

  SvaraRadera