onsdag 11 januari 2012

Grönt ljus!

Imorgon blir det behandling! Äntligen är kroppen med som den ska igen förutom denna envisa och ganska jobbiga förkylning jag har fått.
Julian hostar också som en tok här hemma och har en näsa som rinner. Kanske var dags för oss att får en förkylning då vi sluppit undan det under hela hösten.

Mötet hos dietisten gick också fint.
Jag fick lite tips på vad jag kan göra för att få upp aptiten och svar på mina frågor.
Hon tipsade om att kall mat kan vara enklare att få i sig när man mår som sämst, salt mat som chips, salta kex osv kunde med funka bra.
Jag fick också med mig ett par stycken näringsdrycker i olika smaker som jag kunde testa. Hon tipsade om att ifall jag inte tyckte om dom som de var så kunde man tex. spä ut dom med vatten, cider eller lägga i ett par isbitar. Ja man kunde göra lite som man ville helt enkelt.
Jag har alltid haft svårt för att få ner sånt som är flytande, såsom penicillin eller den där hemska kontrastvätskan, så det var bra med lite tips på hur man kan göra den godare.
Sen fick jag med mig en nypondryck som innehöll extra mycket näring samt ett pulver som man kan bland ner i maten som är fylld av vitaminer och näring.
Känns bra!

Tog även upp det här med socker, hur det egentligen ligger till.
Hon sa att på ett sätt har man rätt när man säger att cancercellerna får energi utav det.
Men hon menade på att kroppen och alla friska celler också behöver en viss mängd socker för att kunna göra sitt jobb så man skulle inte utesluta det tyckte hon. Det var inte så att ifall man åt något som var sött så roffade alla de sjuka cellerna åt sig sockret direkt, utan det uptas av såväl friska och sjuka celler.
Också bra att veta.
Jag tänker dock ändå dra ner på det och hålla det på en rimlig nivå precis som man ska göra med allt egentligen.

Att jag åt gojibär var också positivt, men hon sa att det funkar med vilka bär som helst.
Möjligtvis innehåller de lite mer av alla vitaminer etc. men bär överlag är nyttigt och bra för kroppen.

Imorgon tar jag bussen in till sjukhuset medan Rasmus och Julian promenerar bort till dagis.
Det är första dagen imorgon då han ska vara där en liten stund själv och även äta lunch där.
Det stod tomatsoppa på menyn så det kan ju bli intressant :)
Kan ju säga att han inte lär vara klädd i sina finaste kläder imorgon.

Nu ska jag njuta av denna kvällen innan det är dags att ligga nerbäddad ett par dagar.

10 kommentarer:

 1. Fick rysningar när jag läste att du fixar behandlingen nu, tummen upp!!
  Säg till att Julian ska ha regnjackan på sig imorgon så är de bara att torka av! :) Min lilla som fortfarande går på den lilla avdelningen äter alltid lunch i bara underkläderna/blöja, lätt att tvätta av dem sen och så är dem redan avklädda inför sovstunden! Lite dubbelmoral för hon får aldrig äta oklädd hemma, men de är ju väldigt smidigt på förskolan! (speciellt eftersom hon typ alltid spiller ut sin dricka så slipper hon ha blöta kläder!)

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att det blir behandling i morgon! Vilka bra kostråd du fick. Jag kommer också att snappa åt mig en del av dem. Jag funderade på det där med tomatsoppa. Är det mat som passar små barn? Kanske är det bra att vänja sig vid speciella smaker redan som liten. Hoppas din förskylning ger sig och att behandlingen går bra i morgon. Kram från en bloggläsare.

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att det blir av. Lycka till och njut med familjen ikväll!!

  SvaraRadera
 4. Hej Sophie!
  Så bra att du får din behandling imorgon, trots din envisa förkylning, hoppas den försvinner fort.
  Skall bli spännande att höra hur det gick med Julian och tomatsoppan, he, he.
  Ha en fortsatt go kväll, pussa goa ungen och hälsa Rasmus så mycket.
  Stora goa styrkekramar.
  Essie

  SvaraRadera
 5. Lycka till med behandlingen!

  SvaraRadera
 6. Vad gott att det blir behandling!
  Jag pratade med min onkolog häromdagen ang. kost o BC. Han har forskat kring kost o BC o det som gäller är sund "normal" kost, möjligtvis kan man tänka extra på att verkligen få i sig frukt o grönt enligt allmäna rekomendationer. Motion också inte att förglömma, lever man utifrån detta så har man gjort det man själv kan ansåg han.
  Styrkekram till dig!
  Annica

  SvaraRadera
 7. Tänker på dig och hoppas att behandlingen går bra och att du mår så bra det bara går.

  Vi går mot ljusare tider, det kommer en vår :)

  Kram från Maria

  SvaraRadera
 8. Börjar titta in hos dig igen. Tyckte det blev så svårt att läsa hos dig då du fick så dåliga besked igen. Men nu är jag själv i en bättre fas med mig själv och känner att jag orkar med lite ledsamheter igen. Trots allt så ser det ut som om du ändå har fina dagar mitt upp i allt som händer just nu. Det här kommer att gå bra, du är stark.
  Kram kram...

  SvaraRadera
 9. Hej Sophie!
  Jag följer med dig och dina stunder genom att titta in. Jag beundrar dig! Du är stark och modig!! Det är detta som man kan räkna med in den här situatinen! Hoppas att allt går bra och snart stundar det ljusa tider!!
  kram från Tati

  SvaraRadera