måndag 2 januari 2012

En vecka dålig, två veckor bra..

Snart har det redan gått tre veckor sen förra behandlingen och nya prover ska tas imorgon inför onsdagen.
Jag känner mig så nervös inför provsvaret.
Vill verkligen att det ska bli  av så att jag kan vara med Julian på hans inskolning. ´
Det betyder massor för mig att kunna vara med även fast jag vet att det hade löst sig ändå.

Idag har var bara haft en mysdag här hemma. Vi var och vägde och mätte lilleman imorse och fick en skön morgonpromenad på det. Det blir ju inte så mycket motion för min del annars mer än promenaderna med Julian. Men sen att jag är den virvelvind jag är och far runt hit och dit hela tiden kan man väl räkna som lite underhåll av kroppen.

Imorgon väntas Leos lekland med min bror och hans familj. Ska bli riktigt roligt. Det är ju kul både för barnen och oss vuxna.
Sen sover förhoppningsvis barnen gott :)

För övrigt så mår jag ganska så bra just nu. Det brukar ju vara som bäst precis innan man ska på det igen.
Det är ju en vecka skit, två veckor bra och så fortsätter det så.
Ganska deprimerande när man tänker efter men jag försöker låta bli.

Min kurator har även fixat en tid till en dietist i nästa vecka. Hon ska hjälpa mig och ge lite tips på vad jag kan tänkas äta då när aptiten är som värst. Det blir liksom som en ond cirkel.
Magen skriker efter mat och håller sig bara nöjd ett litet tag på det jag får i mig som är mest flytande, medan illamåendet och känslan av att vara sjuk gör att man absolut inte kan tänka på mat.
Kvällen innan behandling brukar vi åtminstone alltid äta något riktigt gott så att jag inte går in i matchen på tom mage.

Nu ska jag gå igenom tvn och se om där finns något vettigt att se på. Annars blir det sängen och en bra bok.

10 kommentarer:

 1. FruktkrämHavregrynsgrötSojamjölk, havremjölk, rismjölkKycklingsoppa
  EkoäggÄggröraTunt rostebröd utan skorpa, vitlök, gnid på rostebröd
  Sesampasta, kaviar,böklingpastejGrönsakssopporAvokadoOlivolja
  FiskFrukt som melon,vattenmelon gärna som saftAlla goda hemlagade saftblandningar t ex 3morötter och en stor apelsinHemlagade safter ett mycket bra sätt att ta in näringKamomillte, brännässelteFörät dig inte på yoghurt och ost!!! Utan många olika näringsämnen är modellen.Inte lightprodukter...äkta vara och ekologiskt när det går. Färslimpa, mycket sås,undvik mjölkprodukter.
  Gammeldags färslimpa. Massor av sås. Potatismos. Blomkålsmos. Broccolimos.
  Undvik mjölkprodukter.
  Vet ej om detta stämmer överens med dietisten, men det är mina insamlade råd.
  Många hälsningar.
  H.

  SvaraRadera
 2. Ursäkta att min kommentar blev rörig, men det var svårt att få plats. Det gå att läsa..;;))
  H

  SvaraRadera
 3. Hoppas hoppas att alla proverna är bra så att du kan köra igång med behandling. Följer dig jämt via din blogg och hoppas att tiden ska gå fort för dig så att du snart har besegrat denna hemska sjukdom som redan har tagit alldeles för mycket tid från dig!! Kram Desirée

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna, inskolning är väldigt mysigt att vara med om.

  SvaraRadera
 5. Lycka till på onsdag och första veckan. Jag tycker också det är jobbigt med maten. Lever på Resorb, nyponsoppa, hårt bröd och risgrynsgröt. Själv ska jag få på torsdag om snuvan är borta. Kram

  SvaraRadera
 6. Får du Kortison under första veckan? Det har hjälpt mig jättemycket. Tar 8 första och andra dagen efter behandlingen, Sedan 7,6,5,4,2,1. Tillsammans med Primperan hjälper det, blir något aptitlös men inte riktigt illamående. Det hjälper mig också med fullkorn som håller magen igång. Jag är ju glutenintolerant så det blir ett "bröd" gjort av 1 dl sesamfrön, 1 msk linfrö, 1 msk solrosfrön, 1/2 msk fiberhust, 1/2 msk bakpulver, 1 dl riven 17% ost (smaklös typ hushålls), 2 ägg. Blandas, bres ut på bakpapper, gräddas 8 min 225 grader. Halva till frukost, halva på kvällen.
  Mår mindre illa om magen har fart,
  kram Å

  SvaraRadera
 7. Hej Sophie!
  Håller alla tummar och tår för att proverna är bra. Ha det så kul på leklandet, är som du säger, kul både för vuxna och barn, he, he.
  Pussa goa Julian och hälsa Rasmus så mycket.
  Stor go kram
  Essie

  SvaraRadera
 8. Idag är det den 3 januari. Jag glömmer aldrig den dagen för ett år sen. Tänk att det gått ett helt år. Förr kändes sommarlovet som ett år :) Håller tummarna för att du kan va med Julian på dagis. Kram Lina

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Tänkte att jag skulle skriva en kommentar nu, då jag läst ganska länge utan att kommentera. Jag är storasyster till Sandra (sandrachristina.blogg.no) och jag tycker det är för jävligt det ni båda går igenom. Ville bara att du ska veta att jag tänker på dig, följer dig i din kamp som du ska vinna, precis som jag bestämt att Sandra ska göra. Stor kram til dig

  SvaraRadera
 10. Å: jag får inte så mycket kortison nu under denna behandling. Det är bara dag 2-3 och då tar jag fyra tabletter morgon och kväll.
  I våras när jag behandlades med andra cellgifter så var dosen av kortison betydligt högre. Då tog jag 16 stycken morgon och kväll under ett par dagar.
  Var i din resa befinner du dig?
  (tack för receptet):)
  /Sophie

  SvaraRadera