onsdag 22 juni 2011

Så, hur klär man sig nu då?

Har nyss fått bort bandaget och fått se hur det ser ut.
Kändes helt okej, det var inte så farligt. Kanske för att man försökt föreställa sig det under hela tiden och lyckats skapa sig en ganska korrekt bild av hur det faktiskt ser ut.
Men när jag skulle prova ut den tillfälliga protesen så kändes det inget bra längre.
Dessa proteser är verkligen inte gjorda för oss med mindre byst. Just nu med protesen i så är det opererade bröstet betydligt större än mitt riktiga.
Helt ärligt! Ska jag se ut såhär nu eller!
Sen är det ju det här med Bh:n som man ska använda dag som natt nu i ett x antal veckor. Den går ju så himla högt upp så vilka kläder kan man bära över den egentligen. Är jag förvisad till Polotröja mitt i sommaren nu?
Tips?

Känns som det finns en hel del praktiska lösningar som jag helts vill lösa NU så jag slipper tänka mer på det. Men en runda i stan är inte så lockande, än mindre att prova kläder.
Kanske träningslinnen fungerar, dom går ju ganska högt upp.

Nu är snart lilla familjen här och hämtar mig.
Home sweet home!

9 kommentarer:

 1. Jag hade på mig blusar,blusar och återigen blusar.Löst sittande,luftiga och lätta.Det blir oerhört varmt med den första protesen en varm sommardag.Lösa blusar maskerar även att brösten ser olika stora ut samt att man ju bara har en bröstvårta!När det blir kallt så blir det ju bara en som syns och de fejkade som jag fick med mej hem vägrade jag att använda!
  Lycka till med klädvalet.
  Kramar
  Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Nu vet jag inte hur du brukar klä dig. Jag har inte heller gått igenom den process du har gått igenom. Men det här med polotröja låter inte så lockande... och jag syr ju ganska mycket och kom på att jag hade sett mönster som ser ut som polotröja i halslinningen men ändå kortärmad...

  Titta på de här bilderna (dålig kvalité), där jag har ritat svarta streck, det är så den kan se ut:
  https://lh5.googleusercontent.com/-feCByioolGA/TgHTK1XQoRI/AAAAAAAAFgM/Lv_0L3lukUo/s720/Desktop.jpg

  Jag tycker du är en härlig människa och du har en sån positiv inställning mitt i svårigheterna som jag beundrar.

  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Väldigt skönt o höra att allt gått så bra och att du redan fått åka hem :-)

  SvaraRadera
 4. Hej Sophie!
  Så skönt att höra att du fick komma hem idag, krama goa Julian o hälsa Rasmus så gott. Vi hörs o syns.
  Stor go kram
  Essie o Co

  SvaraRadera
 5. Klä dig så att det känns bekvämt och tänk inte på att det ser lite så och så ut. Du är så himla söt oavsett!! Linne, lager på lager, visa vem du är och var stolt. Det har du all anledning att vara! Fin helg önskar jag er, trots att det gör ont lite här och där. Kram, Metta.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag känner igen det där med att bomullsbröstet är för stort :S Jag öppnade det och tog ut lite vadd, så var problemet löst. Då jag mest har använt bh-ar med extra fyllning i tidigare, så behövdes ingen protes-bh. Jag stoppade helt enkelt i bomullsprotesen där när jag fick börja använda dem igen efter att jag hade läkt tillräckligt. Innan jag kunde använda bh hade jag ingen special-bh, utan helt enkelt en vanlig svart sportbh, utan sömmar över ärret. Jag la bara i bomullsbröstet, så stannade det fint på plats. Över min svarta sportbh hade jag sen vanliga linnen. Sportbharna är lite högre å då är det inte en människa som ser att man är opererad. Fördelen med att inte vara så stor över bysten är ju att man inte blir snebelastad efter operation. Man känner sig inte riktigt så halv heller, tror jag... När jag hade läkt var jag å hämtatde ut en klisterprotes. Den sitter perfekt! Jag använder fortfarande mina vanliga bh:ar, men tänke på att ha ett tight linne under ringade kläder, för att inte "bröstet" ska synas. Om jag har väldigt ringade kläder knyter jag en sjal runt halsen. Det är ju bra när man är strålad oxå, för då får man ju vara lite aktsam för att exponera sig för mkt för solen. Vad gäller bikin, så har jag köpt sk tubtopp. En rätt bred sådan. Då syns inte protesen under och vet man inte om att jag är opererad så kan man knappt ana det. (allt för härliga dagar på stranden med barnen!!!)
  Hoppas nu det läker fint på dig! Fick du förresten operera bort många körtlar? Hade du några smittade? Vad för slags bröstcancer har du?
  Kram Anna B

  SvaraRadera
 7. Hej Sophie! Jag är så glad för din skull att allt med op gått bra. Jag har inga bra lösningar såhär på rak arm - hur högt upp går den? Funkar uringade linnen? Klänningar kanske? Kortärmade tenniströjor brukar ju inte bli så varma.... Tyvärr kommer jag inte på så mycket mer. Hoppas att du kommer på eller får en bra universallösning som funkar. Många styrkekramar

  SvaraRadera
 8. Du är så stark och duktig Sophie!!

  SvaraRadera
 9. Kram! Nu är du av med det. Köp något vacker, du har ju fått många tips, satsa på den färg som klär dig allra bäst och lyxigt material, typ siden/silke.
  Nu börjar vägen mot hälsa på riktigt.
  Å

  SvaraRadera