tisdag 21 juni 2011

Befriad..

Nu ligger jag här på avdelningen opererad och fri från min tumör.

Jag blev väckt vid 05.30, duschade, bytte om till operationskläderna, pratade med läkaren och tog tabletterna som de lagt fram till mig. Sen körde dom upp mig och jag fick träffa narkosläkarna. Två trevliga och lugnande killar var det som hade hand om mig och efter många frågor från mitt håll så kände jag mig trygg.
Jag fick en nål uppe på handen varpå de först gav mig smärtstillande som fick mig att bli ungfär lika snurrig som jag var i lördags efter min och Rasmus utekväll ;), sen gav de mig narkosen som fick mig att slockna efter bara några sekunder.

Jag vaknade vid 13.30 på uppvaket och blev körd till mitt rum. Mamma och pappa hade beställt hit jättefina blommor som stod här så fint på bordet när jag rullades in på rummet igen.
Jag somnade ganska så direkt igen och några timmar senare fick jag ringt till Rasmus.
Han lämnade lilleman hos mamma och pappa och körde hit och hälsade på mig.
Jag var nog inte särskillt social just då, men det var nog väldigt skönt för oss båda att bara se varandra. Nu är det klart på något vis. Nästan iallafall.

Läkaren kom upp här också under eftermiddagen och berättade hur det hade gått. Hon sa att tumören som satt i bröstet var enkel att få bort, den satt liksom inte fast i den andra vävnaden medan lymfkörtlarna var lite svårare att avlägsna. Det hade bildats ganska mycket bindväv runt dom efter min cellgiftsbehandlig men hon sa att hon var nöjd även med det och att allt hade gått enligt planerna så det var väldigt skönt att höra.
Resten av den dagen sov jag bort.

Idag har jag varit mycket piggare så Rasmus, Julian, mamma och pappa har varit här uppe och hälsat på. Tror att det tar ett tag innan jag kan bära runt på mitt lilla yrväder igen eftersom det gör ont när jag rör armen. Men nu ska den tränas upp igen med de övningarna jag fått från sjukgymnasten.

Jag har även ett dränage som sitter i armhålan och eftersom sköterskorna inte tycker att det kommer så mycket vätska därifrån så är det förmodligen hemgång redan imorgon.
Annars är det väl omlindat här så än har jag inte fått se hur det ser ut.
Men imorgon hoppas jag att de befriar mig från detta och kan skicka hem mig med mitt nya bomullsbröst :)

Jag är lite spänd på hur det kommer att kännas när jag får se det, men när man läser andras bloggar och upplevelser så verkar man vänja sig ganska fort ändå.
Just nu är jag bara så glad att det äntligen är bort.

Nu ska jag passa på att vila lite till när jag ändå ligger här.

16 kommentarer:

 1. Det föll några tårar nu. Jag har tänkt så mycket på dig, drömde om dig och Julian igår, minns inte vad. Skönt att operationen är över nu, det kan bara bli bättre! Tycker om dig.. /Kraa Lina

  SvaraRadera
 2. Så skönt att höra att det har gått bra!

  SvaraRadera
 3. Har tänkt på dig. Så skönt att höra att operationen gick bra. Kramar från Maria B

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att allt har gått bra!!!
  Passa på att vila så mkt du bara kan!
  kram Anna B

  SvaraRadera
 5. Härligt tjejen!

  Och känn dig befriad! Den är borta nu! Grattis!

  SvaraRadera
 6. Hej Sophie!
  Vad skönt att operationen är över och att det gått enligt planerna. Hoppas och håller tummarna för att du kan komma hem imorgon. Vi har tänkt på dig kan du tro, allihopa. Vila nu så mycket du kan. Många goa kramar och hälsningar från oss. Pussa goa Julian.
  Essie o Co

  SvaraRadera
 7. Wooohoooo...Så härligt att höra..och vad glad jag blir över att allt gått bra!!Många krya på dig kramar..
  Hälsa Rasmus och lille Julian..

  Kram från Emelie K

  SvaraRadera
 8. Hej min söta lilla Propp!! Kramar dej tusen gånger om !!! Hanna

  SvaraRadera
 9. Du har under hela våren genomgått det jag är mest rädd för & har varit sen jag var i tonåren. Du har varit stark när du har behövt & du har gråtit & sökt tröst när du har behövt, iallafall är det så jag läser din blogg.
  Jag beundrar dig Sophie & jag håller tummarna för att du verkligen är fri från din cancer nu.

  SvaraRadera
 10. Skönt att det är över!
  Du är så klok!

  Njut nu av resten av sommaren med dina älsklingar.

  SvaraRadera
 11. Vad skönt att detta steg är taget, härligt att allt gick som de skulle!
  Håller tummarna att allt löser sig nu för dig!
  Kramar från Trelle!

  SvaraRadera
 12. Soffan!
  Vilken story du har.Det kom några tårar när jag läste din blogg idag.Du är en enastående tjej med så mycket styrka o mod...Såklart har det funnits många stunder av vemod och Varför frågan.Men det är din inställning till allt som är beundransvärd.....Du är en sann förebild för andra som går igenom samma sak...All lycka till dig nu Sophie, du är guld värd...Många kramar Annica

  SvaraRadera
 13. Jäklar vad stark du är Sophie! Jag finner inga ord! Stor kram Jessica

  SvaraRadera
 14. Tänker så på dig lilla gumman <3

  SvaraRadera
 15. Gud så underbart att höra, jag följer din blogg och tycker du är fantastisk. Krya nu på dig!

  SvaraRadera