söndag 26 maj 2013

Ett år...


Igår var det alltså den dagen... Årsdagen. Visste väl inte hur det skulle bli mer än att det skulle bli jobbigt. Det var jobbigt fast med de mest fantastiska ljuspunkter man kan tänka sig. 
Var blödig redan på morgonen när jag vaknade. Bilder på Sophie tillsammans med kärleksfulla hälsningar hade redan börjat dyka upp i nyhetsflödet på fejjan. Man visste att man inte var ensam om saknaden men det blev så påtagligt igår. Så fantastiskt att se hur hon berörde sin omgivning och gör än idag. Tårarna rann.
Kan knappt fatta att det gått ett år. Ser med ett litet leende på läpparna på mig själv. För ett år sedan en bruten man... För nio månader sedan en mager och deprimerad skugga av sitt forna jag. Arg på livet, på Gud och på mig själv. För mitt liv hade jag bytt mot hennes i ett ögonblick.
Tvivlande... Jag tvivlar fortfarande. En allsmäktig Gud skulle inte göra såhär.. Tre månader sedan. Nyfiken och med framtidstro.

Jag läste igenom statusraderna gång på gång under dagen. Ledsen och glad på samma gång. Ljusglimt... Tog mig ner till blomsteraffären och köpte två fina hjärtan till graven, skrev min lilla kärleksförklaring och körde mot Malmö och kyrkogården. Önskar ni kunde uppleva friden jag finner där. Så fint och fridfullt där är nu när sommaren gör sitt intåg. 
Jag satt en bra stund och kunde för första gången på länge släppa handbromsen på riktigt. Så skönt att kunna gråta ordentligt och skita i vem som ser. 
Sedan körde jag och åt god middag med svärföräldrarna, svågern och den sidan av vår familj. Självklart var vår älskade Julian också med. Han har spenderat helgen hos mormor och morfar. Något han uppskattar lika mycket  som morföräldrarna gör.

Kom hem till ett tomt hus och bestämde mig för att inte sitta och uggla utan tog mig ner till puben och kikade på lite fotboll. Träffade trevligt folk som bjöd med och så snavade man innanför dörrarna vid halv fyra. Halvdöd men mer levande än på länge. Tack <3 

Nu ska jag väcka Julian. Han sover tryggt middag här bredvid mig. /R

21 kommentarer:

 1. Förstår att den här dagen är fylld med känslor.
  Underbara foton på er <3

  SvaraRadera
 2. Stor kram till er Rasmus! Vi tänkte så på er igår ( som så många andra dagar)
  Skönt du kan se lite framåt även om det går långsamt! Underbara foto på er! Kämpa på ,hon finns med er överallt!
  Kram Michelle & Jonas

  SvaraRadera
 3. fina, fina Rasmus och ljuvliga goa Julian, stor kram på er

  SvaraRadera
 4. Fine Rasmus och Julian...tänker ofta på er, så fina foton på er....kram

  SvaraRadera
 5. Tänkte mycket på er igår, känns som igår men samtidigt så länge sedan. Kram!

  SvaraRadera
 6. Varmaste kramar till er! <3

  SvaraRadera
 7. Tänker på er! Många varma kramar Elin A

  SvaraRadera
 8. Har följt er resa sedan start. Blivit så berörd. Nu är det vår tur att drabbas. Sitter här med en kille på 2,5 och en liten på 4 månader. För en dryg månad sedan fick jag diagnosen elakartad tumör. Det har hjälpt mej att läsa Sophies tankar. Känner igen mej. Vill skicka dej en stor kram med massa kraft. Inget kommer bli som förut, men det kommer att bli bra!

  /Linda

  SvaraRadera
 9. Har följt er sedan starten, då jag själv drabbades samtidigt som Sophie. Har tänkt mycket på er.

  SvaraRadera
 10. Så glad jag blir av att du skriver. Fast du skriver om allt det tunga, så hör jag en styrka, en man som gått igenom helvetet och börjar se ljuset, som lämnar det värsta bakom sig. Du låter så stark. Jag tänker att gud kanske är en närvaro i tillvaron, inte en makt, inte allsmäktig, men kärleksfullt närvarande, en hand i ens egen hand, i vår sorg, och i vår glädje, och att kanske Sophie är en del av gud nu. Och att hon är en del av den närvaron. Så tänker jag att det kan vara när jag snubblar på att ont sker.
  Du har mött det här året så klokt. Julian har en fantastisk pappa.

  SvaraRadera
 11. Du skriver så fint, som vanligt. Sätter ord på känslor jag också har. Bilderna framkallade tårar. Den i mitten... Det känns som att det var igår jag träffade henne när jag tittar på vissa bilder, samtidigt känns det som en evighet sen. Förvirrat :( Pussa Julian! Kraa

  SvaraRadera
 12. Så skönt att få läsa att livet fortsätter för dig och Julian!
  Tack för att du vill dela med dig
  <3
  /Elisabeth

  SvaraRadera
 13. Fina du! Blir så rörd av det du skriver och bilderna på Sophie...så fin hon var. Minnena från Sophie kommer ingen att kunna ta ifrån dig. Du har gått igenom det som jag oroar mig mest över, att någon i familjen drabbas av cancer. Tycker du är otroligt stark även om du kanske inte känner dig det. Tänker ofta på dig fastän jag inte känner dig och din familj. Hoppas orden stärker dig lite grann när du har en dålig dag. Kram

  SvaraRadera
 14. Vackra bilder på en vacker familj, insida som utsida. Fint att du struntar i vem som ser dina tårar! Det gör du helt rätt i! Kram från mig - en som följt er länge

  SvaraRadera
 15. Vilka härliga bilder!
  Vad skönt att du har hittat sätt att gå vidare.
  Tårarna måste få flöda. Släpp ut dem bara.
  <3

  SvaraRadera
 16. Var i Malmö ligger hon begravd? Charlotte dog strax före på hodpice i Lund och ibland är vi runt och ser på gravstenar.Vi har inte orkat ta beslut om den.Beundrar att du gjort det. Kram från en mamma Gunvor till Charlotte.

  SvaraRadera
 17. Sophie ligger på mellersta kyrkogården här i Malmö. Nere vid de nyanlagda platserna. Sturkekram till er Gunvor

  /R

  SvaraRadera
 18. Vilket vackert inlägg:) och trevlig viktig blogg du har här.

  Jag har en liten Giveaway på bloggen om du är välkomen att vara med:)

  Ha en härlig dag

  LOVE Maria at inredningsvis - En inredningsblogg för alla

  SvaraRadera
 19. Jag heter Caroline Ahmed från New York. Efter 6 års äktenskap utan barn har jag äntligen blivit gravid. Älskling till Gud Allsmäktig min Kära syster skriver till dig att dela med dig vad Mallam Abudu har gjort. Jag sa till mig själv att jag Kommer att vittna om Mallam Abudu gör detta med örtmedicin, jag mailade dig för en begäran av ditt graviditetsmedicin förra året efter att ha sett andra kvinnors vittnesmål på en hemsida online bestämde jag mig för att uttrycka min tro och komma överens med dig. Din graviditet Medicin och du bad för mig att vi kom överens om att jag skulle bli gravid, Hallelujah !! Ja, jag blev gravid två månader efter och jag är nu 4 månader gravid ära till den allsmäktige guden. Jag vet att jag kommer ha en smidig och enkel leverans snart. Kontakta honom. mallamabuduspiritualhome@gmail.com

  SvaraRadera