fredag 16 mars 2012

Uppdatering nr 2

Jag hade nyss skrivit ett långt inlägg med vad som har hänt sen sist jag bloggade, men när jag skulle publicera det så försvann allt!
Så nu får ni en snabb liten uppdatering tyvärr.
Permissionen som jag hade i helgen var helt underbar. Vi la alla måste till sidan och bara njöt av att vara tillsammans. Det märktes tydligt att Julian hade saknat mig. Han spexade och visade alla nya saker han hade hittat på. Tog mig i handen och ville jag skulle följa med honom vart han än gick.
Här är ett av alla hans spex:

På söndagen kom Malin och hennes mamma Maggie över på en fika.
Jag fick ett superfint lapptäcke som Maggie hade gjort till mig som jag kan använda nu ute på balkongen när det blir vår och fortfarande är lite småkallt eller bara ha när man krypa upp i soffan till en bra film.
Tusen tack igen Maggie, den är helt underbar.


Jag har även fått en massa fina blommor från Yoko och Erich (Daniellas svärföräldrar), Esther och Hildegun (tyvärr har jag inget foto men det var superfina rosor) , Julian och Rasmus, Pappa och från Lena och Torbjörn. Så det ser riktigt hemtrevligt ut på mitt rum kan ni tro.

 Fick även denna fina fågelbok av Lena som är tokig av fåglar. Man väljer en fågelart så får man höra kvittret. Tro den kan vara rolig för Julian också.

En annan rolig nyhet är att jag avslutade strålningen i tisdags. Är så glad att det är över för det var inget roligt alls trots att det bara tog npgra sekunder på vardera sida och skallen.
Här är en bild som jag tog för att kunna visa er hur ser ut.

Planen efter strålningen var ju att börja med cellgiftet. Men i förra veckan när jag duschade så kände jag att mitt friska bröst var mycket fastare än vad det brukar vara. Jag blev såklart orolig och sa till läkaren att jag ville ha mamografi och hela köret för att kunna släppa det.
Sagt och gjort så hade jag tid redan dagen därpå och svaret fick vi i denna veckan.
Jag har en ny tumör...
Jag vet knappt vad jag ska skriva, det känns helt ofattbart. Varför ska jag drabbas av allt.

Så de nya planerna nu är att operera bort hela bröstet på torsdag i nästa veckan. Sen vänta på att det läker och därefter kan vi köra igång med cellgifterna.

Men nu ska vi försöka släppa det och hitta oss en ny vardag och bara acceptera att vi faktiskt är maktlösa  kring detta förbannade cancermonster och göra så gott vi kan och bara ha roligt tillsammans.
Har permission över hela helgen så det kommer bli toppen. Ska busa och gosa massor med Julian, för det känns verkligen i mammahjärtat att behöva vara ifrån varandra så mycket som vi är nu.
Så det gör en inget gott i att gräva ner sig och tycka synd om sig själv.

55 kommentarer:

  1. lotta (dannis kompis)16 mars 2012 kl. 08:46

    Du är en helt fantastisk kämpe! Jag tänker på dig så! Hoppas du får en fantastisk helg!

    SvaraRadera
  2. Sophie! Nu får det vara nog!! Tårarna rinner ner för mina kinder, du har haft nog med motgångar! Fuck denna skitsjukdom!!! Men kämpa vidare, du är och kommer alltid vara en heroisk Hjältinna! Stora stora cyberkramar från mig, en av dina läsare!

    SvaraRadera
  3. Hej Sophie!

    Jag följer dig här på bloggen. Beundrar dig att du tar dig tid och ork att skriva och dela med dig av ditt liv. Sån kraft du har. Du finns i mina tankar. Vill önska dig en "gosig" och härlig helg med familjen. Hoppas vädret blir bra och att solen får skina på er. Kram från Pia på Värmdö

    SvaraRadera
  4. Hoppas du får en underbar helg med dina kära...
    Skickar styrka i mängder.
    Kram Lisbet

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Skickar styrkekramar och massivs med kärlek till dig! Jag hoppas att du kan få en bra helg mitt i allt elände! Julian kommer säkert att spexa för dig så du får lite annat att tänka på!
    Kramar, Eva

    SvaraRadera
  6. Massa styrkekramar till dig. Det är otroligt vad man accepterar eller liksom klara å hålla fattningen vad man än får höra. Jag har precis tagit bort mitt bröst nu och väntar på svar. Stå på tjejen. Njut helgen med dina kära!! Vi är många som tänker på dig! Kram

    SvaraRadera
  7. Hej Sophie.

    Jag har en släkting och en vän som är arbetskamrater med dig. Och jag har bara hört gott om dig.

    Har aldrig skrivit tidigare men nu kände jag att det var dags.

    Det är ju fan (ursäkta svordomen) att du ska få en massa bakslag hela tiden. Jag lider verkligen med dig och din familj.

    Många styrkekramar till er.
    Sussie

    SvaraRadera
  8. Hej Sophie!
    Massor med goa styrkekramar och hälsningar till er och ha en underbar helg med mycket kos (som norrmännen säger).
    Du är en kämpe Sophie och vi tänker så på er.
    Pussa Goa Julian från mig.
    Essie o Co

    SvaraRadera
  9. Sophie, du är en stor kämpe och en förebild för alla kvinnor! Tänker så på dig och din fina familj och hoppas ni får en fin helg nu tillsammans, vädret ska ju bli fint här i Skåne sägs det.
    Många varma kramar Elin A

    SvaraRadera
  10. Hugs and love from Oslo <3

    SvaraRadera
  11. Hej Sophie.
    Hittatde din blogg på nytt (följde den förra året och blev så glad att din behandling då fungerade). Att nu se att du fått tillbaka eländet gör mig verkligen ledsen. Hoppas på att de hittar på nåt bra som bromsar cancermonstren. Känner så mycket för er. Tänker på dig och din familj och skickar styrkekramar!!
    Agneta

    SvaraRadera
  12. Men nej, nu får det väl ändå räcka med bakslag... Trots att jag inte känner dig så blir jag så ledsen av att läsa detta. Hoppas, hoppas att de kan få bukt med cancermonstrena nu.
    Du är verkligen en kämpe, Sophie.
    Hoppas du får en fin helg med familjen.
    Marie

    SvaraRadera
  13. Hej Proppen!

    Kramar dej massor och hoppas du får en riktigt mysig vårhelg!! Tänker på dej !
    Hanna

    SvaraRadera
  14. Sänder en massa styrkekramar till dig och din fina familj <3 // Annika

    SvaraRadera
  15. Tänker på dig så mycket fast jag inte känner dig men har följt din blogg från början,har bara kommenterat en gång igår,men känner att jag vill skicka all styrka till dig,du är verkligen en kämpe,njut av helgen med din familj o glöm alla måsten,kram till dig o din fina familj Gene från Pajala

    SvaraRadera
  16. Härligt att du kan vara hemma lite hos din lillskrutt!
    Styrkekram till dig!
    Annica A

    SvaraRadera
  17. Det är ju helt sjukt hur stark du är <3 ha nu en riktigt mysig helg med dina pojkar och familj! Det är du såå värd!! KRAM

    SvaraRadera
  18. Hej Kära du
    Tänker på er.
    Kram
    Natalie

    SvaraRadera
  19. Ja, vad kan man säga?!
    Det är ju fruktansvärt och så orättvist!
    Var stark!
    Krya på dig och NJUT!!
    Kram Maria i Trelleborg.

    SvaraRadera
  20. Stor styrkekram! Tycker du är helt fantastisk

    SvaraRadera
  21. Hoppas du får en fin helg med dina nära och kära!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  22. Så himla trist,tänker på er massor! Livet är här och nu, morgondagen är ett oskrivet blad för oss alla... Ha nu en riktigt supermysig helg med din familj!!
    Sophie skulle du inte kunna öppna ett konto där vi som vill kan sätta in en slant för att du och ni som familj ska kunna få lite extra guldkant på tillvaron? Hoppas du inte tar illa upp av min fråga. Skulle kännas super att kunna hjälpa till på något sätt.
    Kram kram!!

    SvaraRadera
  23. Önskar Dig en toppen helg med din fina familj.

    Massor med styrkekramar <3
    AG

    SvaraRadera
  24. Sophie. Blir så ledsen att höra om tumören i bröstet. Men vad härligt att ni ändå har det härligt tillsammans i all sorg och i detta hemska trauma. Har hand om en del patienter som är svårt sjuka i sin cancer. Har köpt en fuck-cancermössa från ung cancer och bär den varje dag för dig, mina patienter och för min pappa som gick bort i höstas. Stor kram

    SvaraRadera
  25. Goa Sophie!!!!!
    Kram, kram, kram, kram, kram, kram, kram KRAM!!!!!
    /eva

    SvaraRadera
  26. Sån underbart stark och positiv inställning du har trots "skiten"...tänker mycket på er och blir väldigt berörd...kan man göra nåt för er? Få skicka nåt till lille killen? Det hjälper ju såklart inte, men jag sitter här så maktlös känns det som...jag e frisk (och det e jag ju såklart tacksam för) men jag vill göra nåt för er....har du nån mailadress? Kram till er allihop och hoppas på en fin helg...kram från Malmö

    SvaraRadera
  27. En stor stor kram till dej Sophie!!! / Mona

    SvaraRadera
  28. Massa kramar till dig och din familj.

    SvaraRadera
  29. Du är en fantastisk kämpe!!

    SvaraRadera
  30. Du är helt fantastisk och jag är glad att du finner styrka och ny energi hos din familj. De är ju värsta vitamin pillret för dig nu. Önskar jag kunde sparka ditt cancermonster i rumpan så det for all världens väg. Massor med pepp o tankar och bamsekramen kommer här.

    SvaraRadera
  31. Fina fina du, vilken otrolig kämpe du är!!! Jag tycker du har en helt fantastisk inställning i din helt ofattbara situation. Jag kan bara (försöka) sätta mig in i din situation, som småbarnsmamma själv<3 hur det måste skära i mammahjärtat :( Förstår att ni måste acceptera livet som det är och göra det bästa av det, och det verkar du verkligen göra och jag tror det kommer ta dig väldigt långt, lååångt i livet!!!
    Stor kram till dig och en trevlig helg!

    SvaraRadera
  32. Det är ju så fruktansvärt! Cancer är verkligen en lömsk sjukdom som smyger sig in och tar över. Det är bara att ge sig sjutton på att klara fighten.
    Massa kramar till dig!

    SvaraRadera
  33. <3 <3 till dej..önskar jag var din vän..så jag kunde finnas där me de där kramarna..som jag skulle vilja ge dej..din kämpe..Anna

    SvaraRadera
  34. Blir så ledsen när jag läser detta.. När fan ska det vara nog!? Jag beundrar dig så som orkar skriva, uppdatera och berätta för oss "läsare"..
    Som mamma själv, kan jag bara föreställa mig hur det känns i hjärtat!
    Stor Kram till dig och din familj

    SvaraRadera
  35. Kära Sophie! Tänker på dig jämt fast jag inte känner dig. Förstår inte varför??? Önskar så att du ska bli frisk och få uppleva ett gott och bra liv. Du är så söt go och härlig! Varma kramar och lyckönskningar :-) /Eva

    SvaraRadera
  36. Ha en skön helg tillsammans med familjen! Styrkekramar till er alla!

    SvaraRadera
  37. jag hoppas du sitter hemma och myser nu, njuter av stunden och av din söta son. ta en dag i taget, ett litet steg i taget och gå sakta framåt... varje människa är unik och läkarkåren gör framsteg alla dagar. vi håller tummar och tår och vi håller dem för dig. varm kram och jag gläds åt att du har många vänliga och varma människor runt dig. kram

    SvaraRadera
  38. Fina Sophie! Jag har följt din blogg länge men aldrig lämnat någon kommentar. Blev som så många andra överlycklig när du sa tack och hej, sen tittade jag in av någon anledning och möttes av detta helvete. Jag känner inte dig eller någon i din närhet, men det gör så oerhört ont i hjärtat när jag tänker på vad du tvingas gå igenom. Det går inte att beskriva hur orättvist detta är. Du verkar vara en helt underbar tjej, så vacker, klok och positiv - en förebild för vem som helst. Hur du kan vara så stark i denna jävliga situation är en gåta. Du tar verkligen till vara på och njuter av alla små guldkorn i vardagen. Du lever verkligen livet - något som förmodligen många av oss läsare borde lära oss av. Jag fick själv cancer i ung ålder (19 år) och klarade mig undan, det enda är att det finns risk för återfall även efter 10 år. Idag är jag 28 och förstår att jag har tillbringat alldeles för mycket tid att oroa mig för att bli sjuk igen istället för att bara leva. Förmodligen har du redan hunnit uppleva mer glädje och kärlek än vad många andra någonsin gör och jag tror och hoppas att det är just din otroliga livsgnista som kommer göra att du får leva ett långt och lyckligt liv! Det önskar jag av hela mitt hjärta!
    Stor kram och hoppas ni får en fin helg tillsammans!

    SvaraRadera
  39. Lev hos dina käraste här och nu! Du behöver dem och dom behöver dig. Kram

    SvaraRadera
  40. Fyyyy fööörr!!! Hur mycket mer ska du behöva ta?? Det är i alla fall underbart att se att du lyckas hålla en så positiv inställning trots allt. Julian har verkligen en kämpe till mamma! Hejar på dig och din familj att ni lyckas ta er ur det här! <3 /Natali (Mateas mamma)

    SvaraRadera
  41. Första gången jag kikar in, men vill lämna all världens styrkekramar till dig!!
    Har haft fucking cancer själv och det går inte en dag utan att jag tänker att det kan bli återfall. Men då finns det bara en väg och det är att KÄMPA!

    Så kämpa som fan!!! Du kan och du ska ♥

    SvaraRadera
  42. Ja , tänk så mkt som verkligen blir oviktigt och försvinner .Att stanna upp och verkligen "fånga dagen " och leva . Du skriver starkt och berörande om ert liv och det gör ont att ni ska drabbas så här . Snöra boxhandskarna ännu hårdare och fortsätt kämpa !

    SvaraRadera
  43. Vad ledsen jag blir av att höra att du har en ny tumör. Denna fruktansvärda sjukdom! Det känns så orättvist! Önskar att du får må så bra du bara kan. Umgås med din familj och kunna njuta av livet ändå. Vi är alldeles för många som drabbats av denna fruktansvärda sjukdom! Tänker på dig! Kram från en i en väldigt lik situation

    SvaraRadera
  44. Hej. Hittade din blogg i dag och jag har varit fast i en evighet (känns det som) och läst dina inlägg. Vill bara säga att jag tycker du är helt underbar! Du skriver så bra, och även när du får motgångar så håller du modet uppe, underbara du.
    Många kramar till dig.
    Tack för du låter oss följa dig här.

    SvaraRadera
  45. Jag är så ledsen för din skull, att du fått ytterligare en tumör. Men jag är också glad för din skull, att du har en så fin familj och att ni hade en så underbar helg. Jag önskar dig ännu en sådan och ett stort lycka till i framtiden! Styrkekramar från Helen

    SvaraRadera
  46. Många styrkekramar till dig och din familj!

    SvaraRadera
  47. Hej tösbit!

    Skönt att höra att du äntligen blivit av med den ständiga huvudvärken och mår bättre. Trist med det andra bröstet men låt dig inte tyngas ner för mkt av det! Men det var väl inte en ny primärtumör? Oavset vilket, ta bort lortet och så kämpar vi vidare <3 klart att det måste vara tungt att vara från killarna, men de förstår och vet varför du inte kan vara hemma hela tiden. De får komma och hälsa på oftare helt enkelt! (om du orkar förstås). Håller tummarna för att allt ska gå vägen och du ska slippa fler jobbiga "överraskningar". Kramar i massor <3 <3 <3 Vi ses förhoppningsvis om inte allt för lång tid :-) Hälsa grabbarna!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  48. Många, många varma kramar till dig och jag önskar dig allt gott.

    SvaraRadera
  49. Sandra med barnen Oliver och William17 mars 2012 kl. 19:56

    Tusen kramar till dig!!!!!

    SvaraRadera
  50. Blir ledsen, finner inga ord.....dumma cancer !!!
    Du är fantastisk och jag tänker på dig och din familj en massa styrkekramar till er <3
    Ulle

    SvaraRadera
  51. Min skapare vad förfärligt. Jag blir verkligen tagen av din positivitet och styrka, vilken fantastisk människa du måste vara, så full av livsglädje. Jag önskar dig och din familj allt gott, att du får hälsan åter och att ni får bli gamla ihop.

    SvaraRadera
  52. Hoppas helgen blir underbar
    Sänder en stor styrkekram till er

    SvaraRadera
  53. massa styrke kramar till dig!!!

    SvaraRadera