tisdag 12 juni 2012

Väntan...

I morgon begraver vi vår älskade Sophie, min älskade Chopzki och än en gång slog det mg idag att jag knappt haft tid att tänka efter. Jag är ju livrädd!
Det har inte blivit mycket tid för reflektion och när jag väl har några stunder över så skyndar jag mig att hitta på något att göra. Vadsomhelst, verkar det som är bättre än att förlora momentum och tvingas möta sina demoner. I förrgår var jag ensam en stund och då kom min ångest som ett brev på posten. "16 dagar har gått och såhär mår jag, såhär ensam känner jag mig." mumlade jag för mig själv medans jag masade mig mot min säng, mitt fort...
Det slutade med hyperventilation och tårar... Jag klarar mig inte själv och det skrämmer mig. Sophie var alltid den starka och den modiga, risktagaren och drömmaren. Jag var bromsen och realisten. Den som såg till att tåget inte skenade. Vilken balans! Gud vad jag älskar henne! Varför?
Ni som följt oss och vår kamp vet också att jag och Sophie hade planer som sträckte sig långt in i framtiden. Inte bara drömmar utan också rent praktiskt, sån var hon min Sophie. Var o hur vi skulle bo, hur det skulle se ut. Sparande, syskon... Allt var noga planerat, ihopdrömt eller överenskommet i vår lilla värld och i morgon... I morgon tvingas jag möta mina värsta rädslor,

Till alla er som inte närvarar i kyrkan i morgon, tänd ett ljus för min älskade Chopzki. Tänk på henne.. bär henne i era hjärtan.

Ett syskon vid tre års ålder, ingen dröm utan en av alla dessa planer vi hade...
Tack för ert stöd /Rasmus & Julian

77 kommentarer:

 1. Christina Åberg12 juni 2012 kl. 22:24

  Rasmus, du minns mig nog inte men vi jobbade samtidigt i maten på rocken för några år sen. Hittade din/sophies blogg av en slump för en vecka sen och har sen läst igenom hela. Blir väldigt berörd av er historia. För snart 16 år sen förlorade jag min man efter ett halvårs leukemi, vår son var 1,5 månad när min man, sonens pappa dog, så man kan nog säga att jag vet vad du går igenom. Du kommer att klara morgondagen, jag vet. Jag ska tända ett ljus för er alla tre imorgon. Vill du nån gång prata/skriva så kan du få min mailadress. Ett råd: ta det lugnt, och försök låta känslorna finnas, det gör ont, men det är inte farligt, och det gör mindre ont så småningom, MEN du kommer aldrig att glömma Sophie. Kram

  SvaraRadera
 2. Det är hjärtskärande att läsa det du skriver Rasmus och så förkrossande att det är så definitivt. Hon kommer inte tillbaka, det är inte som när nån gör slut med en och hjärtat är krossat liksom. :(
  Jag vet att man faktiskt överlever en sån här sak men när man är mitt uppe i det så är det så förbannat jobbigt. Ta hjälp av nära och kära och första året är värst på det sättet att det är första gången utan nån för alla saker, första julen, första sommaren. Sedan tar man sig igenom det men då finns nästan bara den rena sorgen kvar.
  Det är då det börjar, i alla fall för min del.
  Som tur är så så är man så trött på att gråta då så då tar man det pö om pö.
  Det är såklart olika för alla men huvudsaken är att man har verktyg att bearbeta med. Tänker på dig, Sophie och er ljuvliga lilla pojke och önskar att ni hade fått vara tillsammans en lång tid framöver. <3
  Lycka till imorgon!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Kommer tänka på dig under morgondagen. Ljus kommer brinna för lilla fina Sophie. Kramar

  SvaraRadera
 4. Jag har inte skrivit något här sedan Sophie gick bort, har inte känts som att mina ord var värdiga dina. För du skriver så vackert att det skär i hjärtat trots att jag varken känner dig eller kände Sophie.
  Jag önskar dig all styrka inför morgondagen. Jag hoppas att det blir en fin dag som ni tycker fångar den Sophie var för er.
  Många kramar till er alla!

  SvaraRadera
 5. Hej Rasmus! VÅGA känna dina känslor imorgon och var närvarande i stunden. Du har fina, härliga människor runt dig som kommer känna mycket imorgon. Gå igenom detta tillsammans och känn er styrka och er svaghet. De varmaste kramar från Sofia.

  SvaraRadera
 6. Jag kommer att tända ett ljus för Sophie och mina tankar är hos er i morgon.
  /Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Rasmus vi tänker jätte ofta på dej och din familj. Imorgon en extra tanke och ska absolut tända ett ljus för din älskade Sopihe.
  Kramar Yvette & Peter

  SvaraRadera
 8. Jag är har funderat extra mycket idag och det har varit extra jobbigt med tanke på morgondagen. Vi är många som kommer att finnas vid er sida i kyrkan imorgon. Det blir jobbigt men tillsammans är vi starka!!!

  Massor av kramar.

  / Malin

  SvaraRadera
 9. Ska tänka på er och tända ljus.
  Varmaste kramar, en bloggläsare i mängden.

  SvaraRadera
 10. Tänker på dig och din underbara son och såklart på er ängel Sophie . Det kommer att bli en fin men sorglig dag för er i morgon. Lev i nuet och våga känna. Julian kommer alltid känna sig älskad av sin mamma genom dig. Allt som du berättar så fint om Sophie . Jag känner det ända hit genom det du skriver i bloggen. Tänder ett ljus för er imorgon :) styrke kramar

  SvaraRadera
 11. Tänder ett ljus i morgon för er Älskade Sophie.
  Kram Gunnel

  SvaraRadera
 12. Kära Rasmus, vi bär din älskade Sophie, dig, Julian och er allesammens i våra hjärtan. Jag vet att i både Norge, Tyskland, Danmark och Kreta, kommer både ljus att tändas och tankarna är hos er imorgon.
  Många varma styrkekramar<3
  Essie o Co

  SvaraRadera
 13. Jag tänker på er helatiden. Jag kommer att tända ett ljus för Sophie imorgon.Kanske är det tiden efter begravningen som är tiden för bearbetning. Det är ok att släppa ut alla känslor.De måste ju ut!
  Massa kramar, Erika.

  SvaraRadera
 14. Har läst här så många gånger.. Dina ord gör så ont samtidigt som de är så otroligt vackra. Jag kan känna din starka kärlek till Sophie bara genom ditt sätt att beskriva henne.

  Jag finner inga ord mer än att jag dagligen tänker på Sophie och på er och jag är så ledsen att ni inte får fortsätta leva tillsammans och förverkliga era drömmar och planer.
  Hoppas morgondagen blir precis så ljus och fin som ni vill ha den för att hedra er vackra Sophie.

  Styrke Kramar!

  SvaraRadera
 15. Jag hade gärna kommit å sagt farväl till Sophie imorgon Rasmus, men jag har ingen möjlighet... Men min dotter Cec (Sophies brorsdotter) kommer...
  Jag ska tända ett ljus för lilla Sophie imorrn å tänka på er som alla andra dagar...
  Den riktiga sorgen kommer efter ni sagt farväl... Jag lider verkligen med dig & lilla Julian... Men vilken tur att du har honom, en fantastisk gåva som du alltid kommer att se Sophie i...

  Skickar dig en massa styrke kramar & önskar er en fin dag imorrn...

  KRAM Pia

  SvaraRadera
 16. Tänder ett ljus i morgon! Sänder styrkekramar via cybern till Er. Mia

  SvaraRadera
 17. I stugan på Tylösands camping där vi befinner oss kommer vi imorgon att tända ett ljus för Sophie och hennes familj. All styrka och känslor till er. Det är ofattbart svårt det ni ska och har tvingats gå igenom. Jag har själv en dotter på två år och it breaks My heart att tänka på att Julian inte har en mamma på jorden. Om än i himlen bland molnen. Hon vakar över er, det vet jag.
  Kram Janni

  SvaraRadera
 18. Åh vad jag önskar att livet vore annorlunda. Vad kan det finnas för mening med att du och Julian inte skall få leva ert liv med Sophie längre? Hur kan det vara menat att Sophie inte fick vara med länge än så här? När min pappa dog i cancer fick jag ibland höra att "det finns en mening med allting" men det är bullshit om du frågar mig. Jag köper inte det helt enkelt.

  Jag tänder ljus för er fina Sophie imorgon, och tänker på dig och önskar dig all styrka. Är säker på att Sophies begravning blir otroligt fin - men det kommer också att göra ont som fasen.
  Önskar dig och Julian en fin sommar, även om den inte blir som den borde vara.
  Varmaste kramar, Hanna, bloggläsare fr Stockholm

  SvaraRadera
 19. Mina varmaste tankar går till er alla i morgon...

  SvaraRadera
 20. Mina tårar bara rinner o jag kan inte sova när jag tänker på morgondagen, -ändå känns den otroligt viktig. Vi får alla ta farväl av lilla Sophie och även visa dig, Julian och resten av hennes familj att vi finns där för er. Att Sophie påverkat o inspererat många är det inget snack om, o vi kommer alltid minnas henne.. Just nu med tårar o ögonen o den där klumpen i magen, men senare oxå med leende på läpparna och många skratt.
  De e vi, som kände Sophie, som nu har uppdraget att förmedla så mycket vi bara kan om henne till älskade lilla Julian.
  Vi ses imorgon Rasmus. All styrka och massa kramar /Fanny & Ella

  SvaraRadera
 21. Käre Rasmus...

  Jeg kan ikke finde ord, tårerne löber ned af mine kinder. Jeg kendte ikke Sophie, men har fulgt hendes blogg i noget tid, da jeg selv er tidligere cancerpatient.

  I dag tänder jeg og min familie lys for din smukke Sophie, og jeg sender dig og jeres sön al styrke.

  Mange tanker og styrkekram
  Jeanette

  SvaraRadera
 22. Rasmus & Lille Julian
  Vi tänder ett ljus för Er Sophie, och skänker varma tankar till er. /Björn & Emilie

  SvaraRadera
 23. Sänder er varma och kärleksfulla hälsningar...
  Självklart tänder vi ett ljus för er fina Sophie<3

  SvaraRadera
 24. Du och Julian är i mina tankar. Det ni går igenom ska ingen behöva gå igenom. Man ska inte behöva lämna sin familj så ung. Jag gråter för er som är kvar och för Sophie som inte längre finns med oss. Tänder ett ljus idag och tänker på er.

  SvaraRadera
 25. Rasmus. Tillåt mig att framföra våra kondoleanser till er med anledning av Sophies bortgång. Ni är i våra tankar idag.
  Varma kramar Micke med familj

  SvaraRadera
 26. Styrkekramar till dig idag

  SvaraRadera
 27. Kära Rasmus. Jag begravde min bästa vän för fyra år sedan, även hon gick bort i cancer. På morgonen när jag vaknade hade jag en stor klump i magen, jag mådde illa och övervägde seriöst att inte gå på begravningen. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Rädd för hur jag skulle reagera, rädd för vad jag skulle känna. Regnet öste ner när vi parkerade bilen utanför kyrkan. Länge drog jag ut på det och satt kvar i bilen. Vi samlades alla utanför kyrkan och allt var under kontroll. Men när portarna öppnades och musik strömmade ut brast det för mig. Att se hennes kista och brevid hennes bild - är bara för mycket. Det går inte att ta in. Jag var hysterisk och benen vek sig. Det var ett rent helvete, även om cermonin i sig var så fantastisk vacker. Men ja, du kommer att få en tuff dag. Det går aldrig att förstå. Jag kan fortfarande stanna upp i min vardag och tänka " vad var det som hände?" "Fick hon verkligen cancer?" Dog hon verkligen"?
  Det enda jag kan trösta dig med är att sorgen känns lättare att bära ju längre tiden går. Även efter begravningen kommer du att känna dig lätt. Tom, men lätt.
  Tänker på er hela dagen.

  Kram jessica (och Tobias)

  SvaraRadera
 28. Tänker på er i dag .Å sophie är med er i dag.Du verkar va en underbar pappa åt lilla julian.kram till er båda

  SvaraRadera
 29. All styrka till dig idag. Du, Julian och Sophie kommer att finnas i mina tankar. Det kommer att bli en fin ceremoni för er vackra Sophie idag. Många kramar från en av många bloggläsare.

  SvaraRadera
 30. Käre Rasmus..tänker extra mycket på er idag, på er alla som är drabbade, varför skulle det bli så här? Ja, det får man ju aldrig svar på...jag tänder ett ljus för Sophie idag och sätter in en peng på cancerfonden...stor varm kram till er

  SvaraRadera
 31. Tänker på er och hoppas ni får en fin stund trots den enorma smärta ni alla känner. Kramar från en bloggläsare

  SvaraRadera
 32. Ja känner inte dej och inte din Sofie men jag tänder ett ljus för er idag. Hoppas att du känner en styrka av att vi är många som är med dig i tankarna och försöker förmedla den styrka som du behöver idag.

  SvaraRadera
 33. Ni finns i mina tankar idag. Hoppas det blir en fin stund och ett fint avsked av er älskade Sophie.
  Jag ska tända ett ljus för henne när jag kommer hem ikväll.
  Många kramar till dig och lille Julian
  Marie

  SvaraRadera
 34. Alla mina tankar är med er idag. Tänder ett ljus för din/ er sophie idag. Kram lina andersson

  SvaraRadera
 35. Kära Rasmus
  Jag tänder ett ljus idag. tänker på dig och sonen. Sänder er massor med styrkekramar. Styrkan finns inom dig även om det inte känns så just nu.
  Mina tankar är med er!
  Tali med familj

  SvaraRadera
 36. Ta dig an dagen varsamt , du har personer omkring dig som både bär dig och fångar dig , du är trygg .
  Känslor har vi för att kunna känna och må olika , och ni har fått leva på det värsta mest fasansfulla sätt .Men också på det mest underbara sätt , och nu gör det bara ont .
  Göm det mest värdefulla i hjärtat , ta fram de bästa stunderna.
  Och varje dag finns Sophie och er kärlek i Julian , visa honom att han är värd att leva vidare för .Tanka kraft från honom , se stjärnglansen i hans ögon .
  Du vet vad lycka är ! Just nu har du hjärtat i din hand och har inget skydd . Men du är inte ensam ....
  Känn värmen från många medmänniskor , vi finns med er idag .

  SvaraRadera
 37. Kära Stina och Jojje, och Rasmus

  Det brinner ett ljus, för er och för Sophie,här på mitt skrivbord nu, och hela denna svåra dag, så att jag ska tänka på er och hålla er i ljuset nu när mörkret tätnat. Må ljuset vara med er och avskedet bli vackert och fint, och tröst omfamna er och lindra er smärta. Kroppen kan dö, men kärleken dör aldrig. Den är evig.

  Kramar
  Åsa (fd Ekström)

  SvaraRadera
 38. Finaste Rasmus och lille Julian, alla mina tankar är med er och era anhöriga idag. Jag tänder ett ljus för Sophie liksom så många andra. Tillsammans är vi starka ♥♥♥

  SvaraRadera
 39. NI finns i mina tankar idag<3 du och din lille grabb fixar detta, det vet jag:) vet vad du går igenom av,skit jobbigt men det blir bättre<3 för 9år sedan stod vi på trappen och skrek fy fan vad vi e bra.. och idag får du göra det man gärna slipper..men fy fan vad bra du e fortfarande en super pappa <3 kramar Anna

  SvaraRadera
 40. Alla mina tankar går till dig Rasmus och Julian och till alla era anhöriga idag.
  Mitt Hjärta håller om era Hjärtan under denna Svåra dag..
  Sörjer förlusten av Sophie med er...
  Men Sophie vakar över er från Himlen.
  Tänder ett ljus för Underbara Sophie![*]
  Sänder Värme och Många Kramar till er! <3
  /Kram LightAngel

  SvaraRadera
 41. Jag har tänt ett ljus och spelar Sagan om lilla Sophie, tårar, jag har följt Er och er otroligt grymma resa. Ingen skall gå igenom det Ni gör... Det finns inga ord. Vilken fin stark och vacker kvinna. Mina varmaste tankar är hos Dig och din familj idag... Det finns inte ord .. Sophie har berört mig otroligt djupt. Alla tankar till Dig och Julian . Kram Lotta

  SvaraRadera
 42. Alla mina tankar är hos Dig och din familj idag! Kram Ellis i London

  SvaraRadera
 43. " Tänd ett ljus o låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna".
  Jag har tändt ett ljus i ängla ljusstaken för er fina Sophie och mina tankar är hos er på denna sorgens dag.
  Massor av styrkekramar till er alla Sophies nära o kära.
  Sirpa

  SvaraRadera
 44. Tänder ett ljus för er idag & hoppas dagen idag blir ett fint minne för den Sofie var. Styrkekramar till er/dig!

  SvaraRadera
 45. Varma tankar till er alla från Anita & PO

  SvaraRadera
 46. Tänker på er <3

  SvaraRadera
 47. I mitt hem brinner ett ljus för din fina Sophie idag. Och mina tankar finns hos er.
  Jag har länge följt er via bloggen och du är starkare än vad du tror!
  Din saknad efter Sophie kommer alltid finnas och alltid vara lika stark, men du kommer lära dig leva med det!
  Stor kram till dig Rasmus!

  SvaraRadera
 48. Våra tankar kommer att finnas hos dig föralltid Rasmus.Vet att du kommer att klara av även detta.Många kammar till både dig och Julian. Joan & Janne

  SvaraRadera
 49. Var stark idag! Du kommer klara det!
  Tänder ett ljus idag
  Kram!

  SvaraRadera
 50. Vila i frid älskade Sophie.
  Du klarar det Rasmus. Känn styrkan innifrån.

  Ljuset brinner här hemma... hela dagen lång.

  KRAM
  K

  SvaraRadera
 51. All styrka till dig idag!
  Jag tänker på er varje dag fast jag inte känner er. Man berörs av ert öde och förbannar världen och denna sjukdom som vi måste utrota!
  Det är okej att bryta ihop vid en begravning... det kan nästan kännas som en befrielse och blir början på ditt sorgearbete. All kärlek i världen till dig och din son! <3
  /En som följt Sophies blogg från början

  SvaraRadera
 52. Tårarana bränner i mina ögon för er. Vilken orättvisa, det saknas ord som så många andra gånger förut. Tänker på dig, Julian och era familjer och önskar att ni ser ett hopp. Massor av kramar till er...

  SvaraRadera
 53. Tänker på er idag och har tänt ett ljus för din fru.

  SvaraRadera
 54. Mina tårar rinner, tänker så på er.. Ska tända ljus för fina Sophie och er fina familj. Styrke kramar

  SvaraRadera
 55. Hallå käre vän! Tänker på er! Skall tända ett ljus i kväll och tänka på Er!

  //Martin Järvestam

  SvaraRadera
 56. Ni har funnits i mina tankar idag och jag hoppas det var en fin stund i kyrkan trots att det är så fel att ni tvingas genomgå denna stora sorg:( Många varma kramar Elin A

  SvaraRadera
 57. Hej Rasmus, jag kommer att tända ett eller flera ljus idag, absolut, och tänka på er.

  Det kan bli lättare att ha en plats dit ni kan gå och minnas och vara nära Sophie.

  Kramar Julia & Josh

  SvaraRadera
 58. Skickar all min styrka till er. Ljuset är tänt. Många Styrke kramar till er /katja

  SvaraRadera
 59. Jag beundrar dig , din styrka , ditt mod och den fantastiska människa som du verkar vara . En underbar man och en fantastisk pappa !! Jag kan inte föreställa mig vad ni går igenom men bara vet att du/ni kommer ta er igenom detta, men självklart kommer ni aldrig glömma <3 . idag när ni tar farväl så finns ni alla i mina tankar , håll hårt i varandra . Styrkekramar Kristina

  SvaraRadera
 60. Tänker på er! Ta hand om varandra. Kram Sandra

  SvaraRadera
 61. Jag tänder ett ljus för Sophie idag..

  SvaraRadera
 62. Vi tänker på er allihopa. Vet själv hur jobbigt när mamma (Anneli) lämnade oss. Man trodde inte att man skulle klara gå vidare, men det går. Varje dag saknar vi henne & tänker på henne.
  Stora kramar till er alla
  // Emelie Hansson

  SvaraRadera
 63. Hoppas att ni har haft en fin och minnesvärd dag! Ni fanns i mina tankar idag och ljuset brinner här ikväll!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
 64. Ett ljus för Sophie brinner med en doft av jordgubb/rabarber
  Sov gott <3

  Tankarna är hos er

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 65. Hamnade på denna blogg av en slump och oj så berörd jag blev! Tårarna rinner och jag kan omöjligt förstå vad du går igenom. Fruktansvärt orättvist att ett litet barn ska behöva mista sin mamma, att du ska förlora din andra hälft, att Sophies föräldrar förlorar sitt barn.....
  Du skriver så fint och du fick mig att tänka om i vardagen och försöka ta tillvara på varje dag. Känner er inte men tänker på er! Kramar

  SvaraRadera
 66. All styrka till dej i dag..<3

  SvaraRadera
 67. Tänder ett ljus. För Sophie, för dig och för Julian.
  Kram från Anna J, okänd trogen bloggläsare i Malmö

  SvaraRadera
 68. Styrkekramar till dig!!

  SvaraRadera
 69. Idag kl 13.00 tände jag två ljus i vår vackra kyrka - ett för din Sophie och ett för min man som jag förlorat i samma sjukdom. Alla mina tankar har varit hos er idag, ni känns som mina vänner trots att vi aldrig mötts.
  Tro mej, hur mörkt och tungt allt känns idag så kommer det nya dagar när du kan tänka tillbaka med ett leende och ta ett steg framåt. Kram till dej och din lille gosse

  SvaraRadera
 70. Tänker på sig hela tiden, alla styrkekramar sänder jag till dig & Julian!!!

  SvaraRadera
 71. Har tänkt på er idag! Hoppas ni fick en fin begravning! Kram från en trogen läsare, tack för att du delar med dig! Du berör! <3

  SvaraRadera
 72. Tänker på er! Så fint av dig att dela med dig av ert liv efter att Sophie gått bort.. Ni kommer att klara er. Styrka till er! Kramar från Finland.

  SvaraRadera
 73. Skriver som så många andra. Tänker på er ofta, och jag kommer tänka på Er i morgon. Varma varma kramar. Det går inte att blunda för vilket skit det här är....

  SvaraRadera
 74. Tänker på er och skickar massor av kramar till er,du är fantastisk. Du beskriver så bra

  Natalie

  SvaraRadera
 75. Tänker på er.

  Tack vare Sophie, och att hon delat med sig av hela resan, har man själv fått upp ögonen för hur skört och värdefullt livet är. Hur snabbt allt kan vändas och hur mkt man ska uppskatta allt man har..

  Jag hittade själv en knuta som ska undersökas, tankarna snurrar...

  Kämpa på. Sophie finns där uppe och vakar över er!

  SvaraRadera
 76. Du bor i mitt hjärta, Rasmus.

  SvaraRadera