onsdag 7 september 2011

MÅÅÅÅÅL!!!!

Nu var det verkligen längsen jag bloggade och jag fick till och med tänka efter vad jag hade för lösenord när jag skulle logga in.

Jag har tänkt skriva här vid många tillfällen men varken orkat eller haft lusten till det. Men idag måste jag ju bara få meddela er som kanske fortfarande tittar in då och då att jag idag fick min sista strålning!
Fem veckor av dagliga besök till sjukhuset är nu över.
Jag slipper ta mig iväg varje dag, alltid planera mina och Julians dagar efter vilken tid vi ska vara på sjukhuset etc.
Allt det är över nu! Jag är färdigbehandlad.

När man ser tillbaka så har allt gått så fort, men gud vad många månader det har tagit ändå. Jag sökte för min lilla ärta till knuta i armhålan i december 2010, och den 2e februari 2011 var jag igång med cellgiftsbehandligen som är det absout tuffaste jag någonsin gått igenom.
Den 20 juni var det operationsdags där hela bröstet samt lymfkörtlar togs bort och i början på augusti fick jag min första omgång strålning.
Så i ca 8-9 månader har vårt liv kretsat kring detta samtidigt som vi har glatts åt vår lille son som nu har hunnit bli 13 månader.
Men nu, nu är vi färdiga. Det återstår bara några återbesök för att se hur läkningen blir nu efter strålningen, kan ju säga att jag har fått en galen solbränna där och hade jag nu haft känsel i de områdena som ser värst ut då hade jag nog gnällt en del.
Även powerporten som jag fick cellgifterna genom ska tas ut. Sen väntar även min första kontroll i december där ny mammografi görs på det friska bröstet, detta som ska göras varje år nu ett tag framöver.
Men just nu ska jag försöka bygga upp mig själv på insidan igen. För även fast jag är färdigbehandlad så har jag en bit kvar tills jag bearbetat allt jag varit med om, lärt mig hantera mina tankar och återfått den pigga känslan i kroppen igen.

Så fort "brännan" har lagt sig och jag får lov att bada igen så tänker jag och Rasmus avsluta denna resa så som vi påbörjade den. Det blir en natt på Ystad Saltsjöbad.

Men nu är det dags att gå vidare och hitta den nya vardagslunken utan sjukhusbesök och denna ständiga oro vi levit i. Jag känner att bloggen har gjort sitt och att det är dags att avsluta denna då jag faktiskt startade den pga en anledning som nu inte längre finns.

Tack för alla stöttande och otroligt peppande kommentarer ni skrivit till mig.
Ni är guld värda varenda en av er!

Nu är det dags att denna mamman får njuta lite av sin föräldrarledighet :)
16 kommentarer:

 1. Sitter här helt tråögd och är så glad för din/er skull! Har följt dig genom din kamp och även om jag tycker de är synd att du slutar blogga så förstår jag dig fullt. Du får väl börja en ny blogg när inspirationen finner sig igen!
  Kramar från Sanna i Trelle

  SvaraRadera
 2. Hej Sophie!
  Ja, det är inte utan att man blir rörd och jävligt glad för din och Rasmus skull, att du nu är färdigbehandlad. Så helt underbart skönt för er, hoppas det inte dröjer länge innan vi ses. Pussa goa, söta ungen, såg bilderna, going, hälsa Rasmus massor.
  Stor go kram
  Essie o Olsenbanden

  SvaraRadera
 3. Jag är så himla glad för din och din familjs skull! Nu får ni ta och njuta ordentligt och skämma bort er själva ett tag.
  Önskar dig många år av hälsa och glädje.
  Kramar från Tali

  SvaraRadera
 4. Åååh så skönt !! Begrav nu bloggen och gå vidare som en ny mamma och koncentrera dig på att må bra och njuta av parveln och familjelivet.

  Stor kram och allt gott önskar jag dig !

  SvaraRadera
 5. Jag blir så glad i hela kroppen när jag läser ditt inlägg! Känns så härligt att få läsa att allt gått så bra och att du nu är i mål!! Önskar dig all lycka i livet och ta hand om dig!! många kramar från Gunilla

  SvaraRadera
 6. Härligt Sophie! Tycker du gör rätt ( jag har oxå slutat blogga, fast jag är inte "klar" än) du ska ha all tid och lust hos din familj!

  Lyckatillmedallt-kram

  SNYGG i ditt korta hår!!!

  SvaraRadera
 7. Ja du är verkligen värd att få njuta nu med familjen och ta del av allt som händer i en liten killes värld. Det kommer att gå superbra för dig i framtiden och du kommer att se den här tiden som en skidag som passerat som alla andra dåliga dagar man kan ha genom livet.
  Stort lycka till och massor med kramar...

  SvaraRadera
 8. Härligt Sophie!! Du e ursnygg i håret!! :) Ha ett underbart friskt liv med din fina familj! KRAM

  SvaraRadera
 9. Christel och Henrik10 september 2011 kl. 05:20

  Härligt att höra Sophie! Du vann!
  Vi är så glada för dig och din familj att Ni nu kan lägga detta bakom er!
  Ta nu och njut av livet!
  Många kramar från Christel och Henrik.

  SvaraRadera
 10. Önskar dig allt gott.
  Jätteglad för din skull, att du nu avslutat dina behandlingar att allt gått så bra!
  Ha det så bra och njut av varje dag.
  Kramar från Maria

  SvaraRadera
 11. Fortsätt blogga, du skriver fantastiskt! Kanske en ny karriär!

  SvaraRadera
 12. Så otroligt glad jag blev å höra detta!!! har läst din blogg å du skriver fantastiskt.
  Ons den 7 sept startade jag på min första cellgiftskur. Å det första som slog mig när jag läste din blogg var om hur otroligt lika vi var. Njut tiden som mammaledig. Och njut dagarna i friheten! Kram Sandra

  SvaraRadera
 13. tack för din styrka som tog dig hela vägen. Det har ju funnits dagar då jag funderat över vad jag skulle göra utan dig. Det vill jag aldrig mer tänka... <3 /Lina

  SvaraRadera
 14. Önskar dig allt gott och massa härliga stunder nu när du inte är knuten till sjukhuset längre! Skratta och käka mycket glass. (När jag var liten trodde jag man blev friskare av glass nämligen) ;)

  SvaraRadera
 15. Härligt Sophie! Lev rikt och njut av vardagen - när allting liksom bara flyter på - det är i alla fall den som bäst när man tänker efter. Allt gott från oss, Metta och Gert.

  SvaraRadera
 16. Jag önskar dig all lycka i framtiden! Titta framåt och kör!

  SvaraRadera