lördag 24 mars 2012

Klockan är strax fem på morgonen och fåglarna kvittrar redan så fint utan för fönsterna.
Operationen i torsdag gick bra och läkaren var nöjd. Dock måste man alltid vänta på svar från den mikrospiskabiten där dom analyserar själva tumören mer noggrant .
Jag har förvånansvärt  inte så ont, och det minns jag från förra gången också. Det är bara dränaget som transporterar bort sårvätskan som vi väntar på, ju mindre där är så är chansen för hemgång och utskrivning större.

Imorgon är det redan på tal att gå på permission och sen förhoppningsvis lämna denna säng under måndagen!
Äntligen lite närmre ljuset.

(Detta inlägg skrev jag i fredagsnatt men ville inte publicera sig förräns nu. Kan säga att jag är hemma med min prinsar och ska bara dit på måndag för utskrivning och genomgång av fortsatt behandling)
Klockan är strax fem på morgonen och fåglarna kvittrar redan så fint utan för fönsterna.
Operationen i torsdag gick bra och läkaren var nöjd. Dock måste man alltid vänta på svar från den mikrospiskabiten där dom analyserar själva tumören mer noggrant .
Jag har förvånansvärt  inte så ont, och det minns jag från förra gången också. Det är bara dränaget som transporterar bort sårvätskan som vi väntar på, ju mindre där är så är chansen för hemgång och utskrivning större.


Imorgon är det redan på tal att gå på permission och sen förhoppningsvis lämna denna säng under måndagen!
Äntligen lite närmre ljuset och massa att ta igen tid med lilleman och Rasmus.


Håret sitter inte där det ska längre och peruken har blivit invigd.. Kortisonet har också hjälp till med att skapa mig en helt ny ansiktsform samt en svullen mage. Nu leder snart denna morsan över Jullemulles socka sinder iallfall:)
Men det är smällar man får ta, ni känner förhoppningsvis igen mig ändå.


Helgen är förtillfället oplanerad och det känns bra. Vi får ta det som det kommer och hittat på saker efterhand som något lockar. Jag önskar dock att solen kunde visa sig så man kan sitta på balkongen och njuta.


För ett par dagar sen så började jag skriva en lista över små saker som jag skulle vilja göra, sånt man kan göra i princip när som helst.

Jag vill åka till skogen med Julians alla kusiner, grilla korv och har varmchoklad på termosen
Åka in till Zoo
Ha en mysig fika nu när våffeldagen närmar sig
Titta efter förlovningsringar och börja spana så smått på klänningar
Unna oss en helkväll på Lemongrass (restaurang i Malmö)
Åka med Julian till Leoslekland
Äta fondue någonstans, eller ta fram grillen för första gången i år.


Det är mycket önskemål kring just mat, men när man väl har fått upp aptiten efter så många veckor här så står det ganska så högst upp på listan :)


Jag får väl försöka mig på en sista liten tupplur så man håller sig pigg under dagen.

onsdag 21 mars 2012

Operation och giftas tankar

Imorgon klockan 13.00 är det dags för operation.
Jag känner mig ganska så lugn änsålänge. Jag vill ju bara att det ska bort från min kropp.

Mamma och pappa har varit här i princip hela dagen och hållt mig sällskap och lite senare så kom även min bror Marcus och Rasmus hit.
Jag blev förflyttad under min permission till ett rum med tre bäddar istället för enkelrummet vi hade.
Men det funkar bra såhär också tycker jag.
Jag hoppas bara att jag kan få sova en hel natt. Oftast så somnar jag av mig själv men sen vaknar jag till och från hela natten och får ingen sammanhängande sömn.


Vill tacka alla som har skänkt en slant i mitt namn till cancerforskningen, samt ni som satt in pengar på mitt personligakonto.
Kan berätta att vi går i giftas planer så varenda krona som kommer in där kommer att gå till vårt bröllop.
Detta är något vi funderat över ett tag, men sen jag blev sjuk så känns det ännu mera angeläget att göra det nu.
Julian ska veta att hans föräldrar verkligen älskade varandra.

tisdag 20 mars 2012

Kontonummer

Hej!

Jag fick många frågor kring att jag hade lagt upp mitt kontonummer på sidan. Ifall det fanns någon risk att någon obehörig skulle kunna ta pengarna.
För säkerhetsskull så ringde jag till banken och hörde mig för.
Kvinnan på banken såg ingen fara alls med detta men att jag självklart ska flytta pengarna efterhand som de kommer in.

Kan också berätta att mina fina svägerska Daniella har öppnat ett konto i mitt namn där man kan skänka pengar till själva cancerforskningen.
Ni får länken här sålänge tills jag listat ut hur man gör för att det ska hamna en fin ikon på min bloggsida.

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=6215

Tack åter igen för allt <3

lördag 17 mars 2012

Er kämparglöd smittar av sig

 Hej igen!
jag har haft en toppen helg än sålänge. Vi har varit nere i Trelleborg hos svärföräldrarna och bara myst och ätit god mat och framför allt så har jag sovit en hel natt på väldigt, väldigt länge!
Jag och Rasmus passade på att ta en liten runda nere påValen i Trelle. Vi fyndade en hel del saker och tog en lång härlig fika på espresso house.
Mamma och pappa kom överpå eftermiddagen och åt med oss. Det var precis vad jag behövde.

Vill också tacka för alla era kommentarer, ni är underbara och allt ni skriver peppar en så jäkla mycket.
Det var någon som undrade hur man skulle kunna hjälpa oss. Få lite guldkant på vardagen,och visst få ni det

Här är kommentarerna från förra inlägget:

Så himla trist,tänker på er massor! Livet är här och nu, morgondagen är ett oskrivet blad för oss alla... Ha nu en riktigt supermysig helg med din familj!!
Sophie skulle du inte kunna öppna ett konto där vi som vill kan sätta in en slant för att du och ni som familj ska kunna få lite extra guldkant på tillvaron? Hoppas du inte tar illa upp av min fråga. Skulle kännas super att kunna hjälpa till på något sätt.
Kram kram!!

Sån underbart stark och positiv inställning du har trots "skiten"...tänker mycket på er och blir väldigt berörd...kan man göra nåt för er? Få skicka nåt till lille killen? Det hjälper ju såklart inte, men jag sitter här så maktlös känns det som...jag e frisk (och det e jag ju såklart tacksam för) men jag vill göra nåt för er....har du nån mailadress? Kram till er allihop och hoppas på en fin helg...kram från Malmö
Svara

Det är överväldigande att ni vill hjälpa till och man blir så glad av att läsa detta, så varför inte!?
Ni som vill får jättegärna göra detta men ni ska veta att bara genom att läsa era stöttande kommentarer här gör en så otroligt stor skillnad i våra liv. Ni anar inte! Inte bara för mig utan också för min Rasmus. Ni är fantastiska fina människor allihop!


Här är mitt kontonummer (Swedbank)
Clearingnr: 8214-9
Kontonummer: 993402673-4


Ni undrade även efter min mailadress:
S_cerbach@hotmail.com

Nu ska jag se till att släcka de blå och göra ett nytt försök till att sova.

fredag 16 mars 2012

Uppdatering nr 2

Jag hade nyss skrivit ett långt inlägg med vad som har hänt sen sist jag bloggade, men när jag skulle publicera det så försvann allt!
Så nu får ni en snabb liten uppdatering tyvärr.
Permissionen som jag hade i helgen var helt underbar. Vi la alla måste till sidan och bara njöt av att vara tillsammans. Det märktes tydligt att Julian hade saknat mig. Han spexade och visade alla nya saker han hade hittat på. Tog mig i handen och ville jag skulle följa med honom vart han än gick.
Här är ett av alla hans spex:

På söndagen kom Malin och hennes mamma Maggie över på en fika.
Jag fick ett superfint lapptäcke som Maggie hade gjort till mig som jag kan använda nu ute på balkongen när det blir vår och fortfarande är lite småkallt eller bara ha när man krypa upp i soffan till en bra film.
Tusen tack igen Maggie, den är helt underbar.


Jag har även fått en massa fina blommor från Yoko och Erich (Daniellas svärföräldrar), Esther och Hildegun (tyvärr har jag inget foto men det var superfina rosor) , Julian och Rasmus, Pappa och från Lena och Torbjörn. Så det ser riktigt hemtrevligt ut på mitt rum kan ni tro.

 Fick även denna fina fågelbok av Lena som är tokig av fåglar. Man väljer en fågelart så får man höra kvittret. Tro den kan vara rolig för Julian också.

En annan rolig nyhet är att jag avslutade strålningen i tisdags. Är så glad att det är över för det var inget roligt alls trots att det bara tog npgra sekunder på vardera sida och skallen.
Här är en bild som jag tog för att kunna visa er hur ser ut.

Planen efter strålningen var ju att börja med cellgiftet. Men i förra veckan när jag duschade så kände jag att mitt friska bröst var mycket fastare än vad det brukar vara. Jag blev såklart orolig och sa till läkaren att jag ville ha mamografi och hela köret för att kunna släppa det.
Sagt och gjort så hade jag tid redan dagen därpå och svaret fick vi i denna veckan.
Jag har en ny tumör...
Jag vet knappt vad jag ska skriva, det känns helt ofattbart. Varför ska jag drabbas av allt.

Så de nya planerna nu är att operera bort hela bröstet på torsdag i nästa veckan. Sen vänta på att det läker och därefter kan vi köra igång med cellgifterna.

Men nu ska vi försöka släppa det och hitta oss en ny vardag och bara acceptera att vi faktiskt är maktlösa  kring detta förbannade cancermonster och göra så gott vi kan och bara ha roligt tillsammans.
Har permission över hela helgen så det kommer bli toppen. Ska busa och gosa massor med Julian, för det känns verkligen i mammahjärtat att behöva vara ifrån varandra så mycket som vi är nu.
Så det gör en inget gott i att gräva ner sig och tycka synd om sig själv.

torsdag 15 mars 2012

Hjälp tack

Det verkar som att jag inte kan publicera mina inlägg på bloggen. Den sparar inte allt jag skriver utan bara en viss del. Någon som vet varför?
Har suttit här och skrivit ett långt inlägg som nyss försvann för mig :(

fredag 9 mars 2012

Bra dag idag

Idag har varit en riktigt bra dag där jag inte har haft så ont och därmed sluppit morfinets dimma.
Smärtenheten som är här tre gånger i veckan verkar ha lyckats med doseringen nu så att vi kan lindra huvudvärken.
Det jag har nu är ett morfinplåster som varar i tre dagar samt injektioner av ett morfinliknande preparat när värken bara slår till från ingenstans och en jädrans massa tabletter såklart.

Om jag mår som idag och natten har varit bra så ska jag hem till mina älsklingar imorgon.
Det händer så mycket nu med Julian, alla framsteg som han tar som man verkligen ser nu när vi inte träffas varje dag.
Känns som att man missar massor, men vi ska nog hitta tid till att ta igen det.

Nu börjar ögonen bli tunga, så jag får se till att avsluta det här.

Tack igen för att ni hejar på mig!

torsdag 8 mars 2012

Uppdatering..

Är fortfarande inlagd.
Känner mig trött och huvudvärken finns kvar, så därför blir det ett kort inlägg. Har ingen ork till att skriva så det lär dröja ett tag mellan inläggen här.

Strålningen är igång och jag har 3 gånger kvar.

Ville mest uppdatera er som undrar vart jag tagit vägen.

söndag 4 mars 2012

3 timmar kvar

Snart är det dags att återvända till sjukhuset igen. Ska vara tillbaka runt 12 (en av många medicintider jag har att passa).

Men så roligt vi hade igår. Den var helt klart sevärd även fast mina ögon blev tunga emellanåt.
Men de var en pärs att ta sig upp för läktaren kan jag säga. Benen är ju som spaghetti på mig, så armkrok på varje sida så gick det.

Svärmor körde mig hem igår vid ett tiden och Julian låg fortfarande och sov. Jag ville bara väcka honom men fick snällt hålla mig en timme till.
Rasmus och Vivecka lyckade filma när jag gick in i rummet till honom.
Första gången på tre veckor som jag går in till honom efter middagsluren.
Han blev helt paff när han såg att det var jag som kom in genom dörren och var så lugn i min famn.
Massor av pussar delades också ut och vi fick läst böcker som vi alltid gör och ätit mellis tillsammans.
Jag märker verkligen hur mycket som har hänt på denna korta tiden.
Så fort det går, vill bara stoppa tiden.

Rasmus och jag planerade även lite hur vi ska ha det på balkongen. Det kommer hur mycket reklam som helst nu från alla blomsterbutiker som finns. Så snart är det dags att göra den vårfin och bli till vår lilla oas som alltid.
Där ska vi njuta många timmar i solen och med en kopp te på kvällskvisten.

Nu ska jag bara sitta här i soffan och njuta innan det är frukostdags.

Tyvärr lyckas jag alltid bli lite deppig när jag har bra dagar. Man vill veta och ha garantier på att det kommer bli massor av bra dagar till.
Men det kommer det att bli, det vet jag.
Bara genom att titta på dessa bilderna så är jag på rosa moln igen. Min lille Prins!


Provar mammas solbrillor


Tänk att han en dag också ska 44:or i skor :)

lördag 3 mars 2012

Nu är vi på väg



Pizza dagen till ära ;)

Rummet fullt av fina blommor

Fina blommor till min Mamma och oss från hennes jobb

Jättesöt mini orchide från Frida med familj.
Ska göra mitt bästa för att hålla liv i den. Tips tack? :)

Och långväga blommor från Jesscia och Tobias i Sthlm
<3

Köp mjölk, skriv bok

Nu passar jag på att skriva lite här när orken tiilåter.
I torsdags hade jag en riktigt bra dag. Knappt ont någonstan och en massa kvalitetstid i dagrummet med familjen. Där laddade jag upp batterierna ordentligt.

Igår var läget lite sämre och jag fick knappt behålla någon mat. Men besöket från Lina och Frida gjorde susen. Jag tror att det kan vara én biverkning från strålningen, men då kan vi ju åtminstone börja räkna ner, för nu har jag bara 7 omgångar kvar.

Till något ännu roligare så ska vi till Lund idag och se "köp mjölk, skriv bok". Har hört så mycket om den så det ska bli trevligt att komma iväg.
Så det blir lite permiss för mig. Efter det så sover vi antingen hemma eller så får Rasmus kampa här.

Jag pratar mycket i telefonen med Julian och nu får vi till riktiga samtal, så himla mysigt. Sen avslutar han med att ge telefonen, alltså mig en stor puss.
Då saknar man honom ännu mer.

Nu ska jag vila  så mycket ssom det går så att kvällen blir bra med mååånga härliga skratt.

 
Jag saknar dig min lille pirat och pappa också såklart
<3

torsdag 1 mars 2012

Sexton dagar senare...

Och här ligger jag fortfarande kvar på vårdavdelningen.
Eftersom den första 1½ vecka bara var en enda stor dimma av smärta och illamående så har tiden gått otroligt fort ändå.
Väntan på att få komma hem är såklart stor, men jag stannar här tills de lyckast få fram den ultimata smärtstiilande dosen så att livet ska bli drägligt även på hemma plan.

Änsålänge har jag inte hunnit känna mig ensam här på sjukhuset. Här är alltid någon som ser till mig. Dock får ni ta smällarna när kroppen inte orkar mer just då och behöver vila upp sig - men här finns iallafall skvallertidningar :)
Julian och Keila bidrar nog också med en hel del positivenerg i här nere. Dom röjer runt här bland de äldre och äter upp deras kakfat :)
Jag har svårt att hänga med i Julians tempo eftersom över tvåveckors sängliggandes här har tagit hårdare på mina muskler än vad jag skulle ha anat. Har tillgång till rullator och tullstol så en liten tur ut i det fina vädret ska vi nog få till

Igår fick jag min första strålning utav tio stycken. Kändes läskigt att ligga där med min utprovade form över ansiktet och veta att de ska stråla min hjärna.
Men det gick bra, även fast jag fick världens huvudvärk utav det. Och då ska det tilläggas att jag redan var fullproppad med smärtstillandes och att det även fick läggs till ytterligare.
Därför blev tyvärr bara en kort visit på ca 30 min när Lina och Malin var här innan kroppen skrek efter vila. Men ni gjorde min dag <3

Idag kommer Rasmus hit så fort Julian kommit till dagis, Marcus och pappa tittar också förbi under förmiddagen.
Antar att det blir svårt att planera in något efter strålningen som ofta läggs på eftermiddagen då jag fick så ont sist.

Nu har mina fumliga fingrar kämpat länge för att se till att detta ska likna ett inlägg.
Dom gör lite som dom själv vill och trycker inte alls på de tangenterna som jag leder mina fingrar mot.
Frustrerande.

Återigen tack för allt stöd som ni ger oss via kommentarerna. Dom betyder oerhört mycket för oss och även för min familj och vänner.
Nu har jag lyckats läsa varenda en av dom och jag blir så berörd.

Och för att inte glömma att nämna vem som var här och hälsade på häromdagen och gjorde mig riktigt glad och förvånad.
Jo en tjej som också bloggar kring sin sjukdom där vi följt varandras under tiden som gått.
Hon var redan i byggnaden för sin behandling och valde då att kika in om mig när hon ändå visste att jag låg här.
Tack Helena!
Här är länkarna till hennes bloggar:
 http://konstochcancer.blogspot.com/
http://funckcreativity.blogspot.com/