måndag 28 februari 2011

Laddar!

Gårdagen blev mysig! Fick god söndagsmiddag i Trelleborg och alla de små kusinerna var samlade.
Det är så roligt nu när Julian också kan sitta upp, så han kan vara med lite mer.
Vi försökte oss även på att ta fina foto nu när alla var där. Lättare sagt än gjort, men Danni och Cornelia lyckades knäppa några bra bilder.

Vendela, Julian, Keila

Vilka busfrö!

Nu laddar jag för dagen och hoppas att jag kan få min andra behandling idag. 
Snart ska vi åka till mormor och lämna Julian sen kör vi mot UMAS. Måste ta blodprover nu vid tio eftersom jag åkt på en förkylning, men jag hoppas inte det kan påverka något nu.
Men annars kör vi igång vid tolv som planerat.
Efter det så får vi bunkra upp lite här hemma med proviva och annat gott. Aptiten de första dagarna var ju inte på topp sist så då får man ta de som slinker ner helt enkelt.
Känner mig lite nervös inför dagen. Tanken är att jag ska få en ny kombination av cellgifter; FEC.
Detta beror inte på något annat än att när jag fick min första behandling och planen var att jag skulle vara med i studien så skulle jag ha Taxoter och Eperubcin och då blodproppen förstörde min möjlighet att vara med där så hann dom inte ändra om i medicineringen. 
Så nu får jag 3xFEC och avslutar alltså med 2xTaxoter + Eperubcin eftersom den första dosen blev T+E.

Dags att packa ihop oss nu, hej sålänge!

/Sophie

söndag 27 februari 2011

Igår så var Malin här och underhöll. Jättetrevlig kväll blev det med taco och lite annat gott och en massa snack. De behövdes verkligen. Hon hade även med sig en kokbok till mig som bara innehåller recept med choklad som såklart är en stor favorit! Där var många goda saker så det är bara till att sätta igång och avverka dom :)
Fick även ett jättefint brev på posten i fredags, det var från min moster Birgitta hennes man Rune och hunden Ali.
10!! trisslotter innehöll det. Tyvärr ingen vinst men åhhh så spännande det är att skrapa. Tusen tack!

Idag blir det en tur till Trelleborg och svärföräldrarna! Alltid lika mysig att åka ut där.

Åter igen tack för alla era fina kommentarer. Dom lyfter upp en mer än ni kan ana.
Blir rörd över att ni är så många som följer oss och som hejjar på, det är guld värt!

/Sophie





fredag 25 februari 2011

Vill inte mer

Dagen idag kan långt ifrån jämföras med den igår. Jag kände mig så positiv då men när jag vaknade imorse så fanns inte riktigt samma glöd där.
Jag är så jäkla trött på denna cancer nu och vill ha mitt gamla liv tillbaka. Blir förbannad över att detta monster tar så mycket tid, att den stjäler från Julian, att den gör Rasmus så ledsen.
Jag borde njuta till fullo av denna tiden då jag är mammaledig, hitta på en massa roliga saker med familjen, ut och hitta på en massa äventyr men jag orkar inte...
Är trött på att se mitt kala huvud i spegeln när jag ska göra mig iordning, försöka få rätt på peruken som för det mesta inte vill som jag, trött på att ha dålig aptit och jag är trött på att vara trött!

Vill ha mina gamla problem tillbaka, dom som kändes så stora då men som nu har blivit obefintliga.

/Sophie

torsdag 24 februari 2011

Home sweet home!

Weeei nu är jag hemma igen! Lite piller (läs antibiotika) så ska jag vara fit for fight inom kort och redo för omgång nr två på måndag!
Skönt att få ett litet avbrott ändå även fast man såklart vill sätta igång direkt. Men kroppen behöver komma ikapp sig, jag får en bra helg på köpet och Rasmus kan i lugn och ro träffa sina vänner på lördag kväll och ta några öl. Toppen tycker jag!
Visst ska man se på saker och ting positivt!

Och kolla in vilken liten goding som satt i bilen och väntade på sin mamma i gubbakeps och MFF hoodie.


Dagen i övrigt har varit ganska lugn som det brukar nuförtiden. Har tagit igen massor av bus och uteblivna pussar med Julian. Vi har också övat oss på att sitta även fast han blivit så mycket duktigare bara på de två dagar jag varit borta.




Under tiden som man ligger där på sjukhuset så har man så mycket tid att tänka och ni som känner mig vet att jag redan i vanliga fall ibland kan grubbla en gnutta för mycket på saker.
Hursom helst som blev det bra grubbel denna gången. Jag tänkte på så mycket jag och många runt omkring mig har ändrat sin inställning till livet sen detta hände. Hur man i vardagen sollar bort ännu mer vad som är oviktigt. Känns som man lever ett rikare och lyckligare liv nu på ett vis då man tar tillvara på allt så mycket mer. Man vet att saker kan förändras så snabbt.
Önskar naturligtvis att detta aldrig hade hänt oss men jag är så mycket mer mån om livet nu och försöker verkligen leva det fullt ut även fast det är lite väl många hinder just nu.

Ska hinna med en liten stund i soffan framför tvn med älsklingen innan jag ger upp och beger mig mot sängen. Inte blir man utvilad för man ligger på sjukhus :)

/Sophie







onsdag 23 februari 2011

Inlagd igen...

Blev inlagd på infektionen igår igen.
Denna gången pågrund av min magsjuka och feber som dom tror har kommit efter min antibiotikabehandling som jag fick sist jag var inlagd. Många konstiga biverkningar det finns.
Har nu fått en annan sorts antibiotika mot detta så nu hoppas jag det gör susen så jag kan få en ny tid för min nästa behandling.

Rasmus, Julian, mamma och pappa kommer på besök i eftermiddag. Mamma ska ta med sig lite god mat som jag kan se om jag får i mig. Har inte ätit på några dagar nu men känner att aptiten är på väg tillbaka igen.
Nu ska jag vila mig lite till.

Sophie

måndag 21 februari 2011

Knack, knack

Japp då kör vi ett varv till. Maginfluensan knackade på dörren igen och nu var det min tur.
Den planerade behandlingen imorgon är nu framskjuten till torsdag om jag mår bättre då vill säga.
Blir snart inte förvånad över allt som går snett, börjar bli lite vardag nu om än en tråkig sådan.

Rasmus var med Julian på bvc idag för hans sex månaderskontroll. Läkaren gav honom toppbetyg och tyckte han var så fin så.
Medans dom var där så passade jag på att ringa frisören som ligger i huset bredvid oss. Efter vad jag såg i duschen imorse så bestämde jag mig för att nu måste det av.
Frisören var så gullig och sa att hon absolut inte ville ha något betalt av mig och att jag kunde komma närsomhelst om det behövdes klippas mer. Så nu har jag två milimeter "långt" hår över hela huvudet och det känns faktiskt ganska bra. Det trodde jag aldrig att jag skulle skriva, men efterhand så har man börjat förlika sig med tanken och det har blivit allt mindre skrämmande.

Ska ge mig på en tallrik blåbärssoppa och lite skorpor och se om jag får behålla det, sen blir det sängen för min del.

Gonatt!
/Sophie

söndag 20 februari 2011

Vilken toppen lördag vi hade igår.
Först fick vi besök av Malin som kom förbi med lite nybakade kanelbullar. Det var ett tag sen vi sågs nu så vi hade en hel del att prata om. Julian fick även busat av sig en del med henne innan både han och Ramus slocknade och sov en bra lång stund.

Julian och Malin hade visst snackat ihop sig om dagens outfit ;)
Sötnosar!


Visst kan man ana början till två små riskorn här!

Jag och busfröet!

Sen på kvällen så kom Daniella och Keila över på middag. Det blev indiskgryta och papadums innan vi gav oss på en kväll med melodifestivalen och lite godis till det.
Eller ska vi kalla det "tantgodis" :). Fick lite kritik för mitt val av Rasmus och Danni som snyggt radade upp vilka bitar som inte var acceptabla i en godispåse :)

MUMS!



Bra lördag, ellerhur? :)

/Sophie

fredag 18 februari 2011

Sådär bra dag...

Igår var en bra dag till att börja med. Jag kände att det var lugnt att åka till sjukhuset och genomgå operationen och såg framemot att använda min peruk för första gången offentligt.
Jag stod och försökte fixa och dona i spegeln för att få det snyggt men hur jag än gjorde så kändes det aldrig riktigt rätt.
Det kändes som att jag hade klätt ut mig
Sen gör ju inte vädret det speciellt mycket bättre heller så som det blåser ute. Håret flög och la sig hullerombuller när jag gick från bilen till onkologen och jag kände mig riktigt olustigt.
Hissen upp till avdelningen har heller ingen spegel så jag snabbade mig upp och in på toaletten för att rätta till det.
Om det nu hade varit ens vanliga hår och det hade lagt sig konstigt i blåsten så hade man ju vetat innan och utantill hur man ska rätta till det för att det ska bli snyggt igen, man känner ju på ett helt annat sätt hur hårtråna ska ligga, men med en peruk är det inte lika enkelt. Men jag fick rätt på det igen.

Operationen gick bra. Det var jag och fyra andra som skulle genomgå samma sak. Jag var först ut.
Fick byta om till snygga knästrumpor och sjukhusrock och vänta på transport till OP.
Sköterskorna var hur trevliga och lugnande som helst och packade in mig snygg i gröna dukar i väntan på kirurgen. Jag fick dropp och lugnande innan de satte bedövningen och påbörjade ingreppet.
Allt gick snabbt och lätt och jag rullades ut därifrån med en fin liten plåsterlapp upp till avdelningen igen.
Där fick jag lite fika och vid 10.30 ringde jag Rasmus så han kunde komma och hämta mig.

Hade ont och var förbannad för att detta hindrade mig från att bära på Julian och göra allt det som jag brukar kunna. Var besviken på peruken som kändes helt fel och trött som bara den.
Detta var ingen bra kombination och jag var allmänt negativ.

Idag var dock en bättre dag! Jag fick rätt på peruken med lite klämmor och kände mig med självsäker i den. Mötte upp mamma på Entré och gick en sväng för att senare gå upp till dom och äta lite god mat. Det blev söndagsmiddag (stek, sås och potatis) och marängsviss till dessert.
Mitt i maten så svullnar mammas hals upp och vi tänker "Inte mer nu för sjutton". Vi gick och satte oss på vårdcentralen för att kolla upp vad som hänt och som svar fick vi "Spottsten". Något som gör att saliven inte produceras som vanligt.
Ipren och sura saker som citron etc. skulle tydligen göra susen.
Nu är vi hemma igen och avslutar dagen med en stund framför tv.

Imorgon blir det fika hemma hos Malin!

/Sophie

onsdag 16 februari 2011

Dagen i bilder!

Idag har varit en stor dag på många sätt.
Vi har äntligen fått tagit fina familjefoto och lär förmodligen har svårt att välja vilka som ska framkallas, men det är ju bara ett gott betyg till fotografen :)

Jag tog även och gjorde slag i saken angående håret. Nu var det dags och jag kände mig redo. Svärmor som är frisör klippte ner det på mig och ingen av oss fällde en endaste tår!
Jag känner mig lättad nu och bockar stolt av detta från listan.

Känner mig trött och har en stor dag framför mig imorgon. Ska vara på sjukhuset redan klockan sju så därför får ni min dag i bilder istället.

Mor och son redo för fotografering

Fin fina blommor av svärmor. Tack!

I full gång med klippningen. Iiiihhh vad det var nervöst :)

Tänk att allt detta satt på mitt huvudför bara några timmar sen..

Och vips så hade vi hår igen :)

Tänk att inte tvingas ha en "bad hair day" på ett tag.

Det dök även upp rolig post idag! Fick ett jättefint halsband (barncancerfonden) av morbror Paul, Annika, Ellinor och Elias. Tack allihopa <3

/Sophie

tisdag 15 februari 2011

Julafton?

Dagen började tidigt och intensivt som den oftast gör nuförtiden. Det som stod på dagens schema var blodprov för min del inför operationen på torsdag (insättning av porth a cath), Rasmus hade årskontroll angående hans blödarsjuka och vi skulle hitta lite fräcka kläder till fotograferingen imorgon.

Vi lyckades hitta lite coola kläder till lilleman som han bara var så söt i. Det blev ett par fräcka jeans med hängsle, snygg t-shirt och en gubbakeps.
Lovar att lägga upp bilder sen när dom är tagna och vi valt ut de bästa som ska framkallas.Ska bli riktigt kul att gå och ta foto i en studio.

Vi tog en sväng inom mina föräldrar också och överraska mamma med en skrikig och "jag behöver verkligen byta blöja" bebis. Hon jobbar natt och hade nyss stigit upp när vi kom inrusandes. Tur där alltid finns någon hemma där :)
Ny blöja löste problemet och vi fick lugnt i lägret igen. Vi bestämde oss för att stanna på middag också.

Uppe hos mamma blev det lite av julafton. Inte nog med att vi shoppat till oss själva idag så hade hon även lite pigga upp presenter till oss. Ralle fick en snygg t-shirt av mamma och en tidning av min moster m. familj, av dom fick vi även en jättemysig tröja till Julian och jag fick en snygg tröja och en parfym. Herregud vad ni skämmer bort oss. Fick även ett fräsigt halsband av mammas arbetskamrat Christel.
Tack allihopa!

Tack mamma och moster Lena med hela familjen <3

Tusen tack Christel <3


Som sagt imorgon väntar fotografering och Julian sover nu gott för att förhoppningsvis vara på topphumör när det ska tas bilder.
Står i valet och kvalet i hur jag ska göra med mitt hår. Vågar knappt röra det nu för imorse lossnade verkligen MYCKET hår när jag borstade det.
Kanske måste jag ta steget och trimma ner det. Kommer ju inte våga tvätta det och det känns inte hållbart i längden :)
Har ju trots allt något att ersätta det med nu. Så kanske går jag inte till frissan imorgon och tar bort allt och går ut med mitt nya fräscha hår istället!
Den får jag sova på över natten. Stort och lite skrämmande steg att ta även fast jag blivit mycket bekvämmare med tanken nu.

Ha det så bra alla läsare!

/Sophie

måndag 14 februari 2011

Har hår igen!

Vi kom iväg till Trelleborg igår trots sjukdom. Julian var mycket piggare och hade lyckats bli av med sin feber.
Det var verkligen en mysig kväll. God mat ala Peter (svärfar) som vanligt, gott vin och trevligt sällskap.
Rasmus mormor var också där och hade med sig en lite skyddsängel till mig. Hon sa att hon hade flera stycken själv där hemma och att dom räddat henne många gånger så den har fått höga krav på sig från mig nu :). Tack Ulla! Den får absolut följa med vid alla besöken på sjukhuset.


Var ju och provade perukerna idag också. Lina följde med mig precis som förra gången för att agera smakråd. Tre stycken provade jag men kunde genast ta bort en av dom. Så det stod mellan två stycken, en lite längre som det var tänkt att jag skulle klippa till och en lite kortare variant. Men efter att ha provat några gånger så var valet ganska glasklart, det blev den som var lite kortare.
Hur snygg som helst för att vara peruk och liknade hur jag hade mitt hår för ca 3 år sedan. Lina och Frisören höll med om att den var kanon på mig! Så jäkla skönt! Nu har vi ett problem mindre! Jag har hår igen :)

Känner att tappar ganska mycket nu. Vågar knappt kamma det och än mindre tvätta håret.
Vi ska gå och fotografera oss på onsdag, Rasmus jag och Julian. Ta lite fina studio bilder nu medans jag fortfarande ser ut som mig själv, sen efter det så tror jag att det får åka av.

Ni får en bild av själva håret. Tids nog får ni se den på mig också.


Vi fick åka iväg med vår lilla sjukling till barnakuten idag efter ett samtal med 1177 (sjukvårdsrådgivningen).
Han äter ju knappt något och har blivit dålig i magen nu också. Som tur var gick det riktigt bra där och hon verkade inte så orolig för honom. Vi fick med oss en spruta hem som vi kunde använda till att ge honom vätska genom ifall han skulle totalvägra med maten och rådet att ge honom alvedon. Hoppas det vänder snart och att han kommer igång med maten igen.




/Sophie

lördag 12 februari 2011

Liten är sjuk

Japp, nu när vi trodde att vi äntligen var friska så visade sig vara dags för Julian.
Stackars liten kräktes rejält vid lunch tid idag när jag var på väg upp till stan för att möta upp Malin. Det var bara till att ställa in och börja pyssla om vår lilla sjukling här hemma. Tempen idag har visat 38,9 som högts och vi har kämpat för att få i honom nån form av dryck/mat.
Detta är nog egentligen första gången som han är riktigt sjuk med feber och allt. Det gör verkligen ont i hjärtat när han bara hänger där på min arm och gnyr. Önskar man kunde trolla bort det.
Hoppas han får sova gott inatt och att han varknar som vanligt och vill ha lite mat.

Så tyvärr har inte denna dagen bjudit på så avancerade saker heller. Hoppas han är bättre tills imorgon så att vi ändå kan ta oss upp till svärföräldrarna i Trelleborg som planerat.

Något annat som hänt är att jag tror att jag så smått börjar tappa mitt hår nu. Det känns för jävligt rent ut sagt!
Jag märkte det imorse när jag höll Julian. Han brukar pilla lite i mitt nackhår när han hänger där på armen men idag när han tog bort sin lilla hand så var den full av hår. Jag fick panik och kände efter och fick själv med mig en massa hår.
Hur snabbt går sånt här egentligen när det väl har börjat? Just nu är det bara i nacken.
Som tur är har mina peruker kommit och jag har fått en tid redan på måndag. Känner att jag bör inhandla någon sjal också ifall det nu är så att man inte trivs i sitt nya hår eller kanske bara för omväxling skull.
Får även börja fundera på att kanske klippa ner mitt hår. Har hela tiden sagt att så fort jag känner att jag börjar tappa mycket hår så får det vara dags att göra sig av med det. Vägrar se brunnen till duschen full av hår en dag.


Så detta har varit en lite mindre bra lördag helt enkelt...

/Sophie

fredag 11 februari 2011

Hemma!

Så himla skönt det är att vara hemma igen. Ni kan tro Julian blev glad när han såg mig, vilken känsla som for genom kroppen då! Finns inget bättre än leendena och skratten han ger oss varje dag.

Mamma och pappa har varit här på middag idag och vi åt en massa gott. Till middag blev det bakad potatis, ryggbiff, god sallad, vitlökssmör, gräddfil och cremefraiche (soltorkad tomat, fetaost), sen gjorde jag en tiramisu till efterrätt. Så mätt har man då blivit idag :)

Tänkte bara bjuda på lite bilder från sjukhuset och de fin fina presenterna.
Låg på infektionsavdelningen 4 (såg att jag hade fått en fråga om det i en av kommentarerna)






Fina presenten från Martin och Sofia

Skyddsängeln från Emilia <3

  
Superfina tulpaner som kom med blomsterbud idag. Tusen tack Bruno, Annika, Caroline & Charlotte!

Även Ralle fick fina blommor av min mor & far! "Du får ju också ha lite blommor" sa mamma :)


/Sophie

torsdag 10 februari 2011

Hemgång imorgon!

Weeei, imorgon får jag äntligen åka hem. Läkarna var här inne imorse utan vare sig förkläde eller munskydd, detta betyder att mina värden är bra nu igen och att immunförvaret har hitta tillbaka.
Dom tittade lite snabbt på armen också där picc linen suttit och konstaterade att antibiotika gjort underverk redan.
Nu vill dom bara se att febern går ner och att jag slutför min antibiotikakur sen är det fritt fram att lämna.

Idag kommer Marcus och Ramak hit med god mat - gyrostallrik!
Är något trött på denna sjukhusmat nu. Det jag har blivit serverad under tiden jag varit här är (läs och njut)

-Micrad Findus köttfärspaj
-Någon form av fiskrätt som jag tackade nej till och fick hitkört lite hamburgare istället
-Kokt korv med rotmos, brytbönor och björnbärskräm till dessert
-Kassler, potatis, svampsås, kokt majs
-Redd grönsakssoppa med frikadeller, smörgås med pålägg, chokladkaka

Det värsta jag dock blivit serverad på sjukhuset var när Julian föddes. Då fick vi matjesill, potatis och gräddfil.
Det var verkligen ingen höjdare som nyförlöst! :)

Har också pratat med onkologen idag. Dom vill inte sätta in en ny picc line utan väljer istället en porth a cath. Den sätter man under huden ca en decimeter nedanför nyckelbenet och jag tror det kan bli bättre för mig.
Då slipper jag ha något som är ivägen för mig när jag bär Julian på den armen.



Räkna inte med något inlägg imorgon, för då ska jag bara njuta av min familj hela långa dagen!
(Kanske fuskar och skriver något litet => )

/Sophie

onsdag 9 februari 2011

Fortfarande kvar!

Jag ligger fortfarande här på infektionskliniken.
Uppdatering av dagen som gått är att det nu tagit bort min picc line på grund av infektionen som jag har där. Blev nervös när dom sa att de var tvugna att göra så eftersom jag ska ha nästa behandling om två veckor och bad dom kontakta mina läkare innan de gjorde något.
Därifrån fick dom klartecken och onkologen lovade att de skulle hinna sätta in en ny tills det är dags för nästa kur.

Har dock fått en annan fin slang på den andra armen där jag nu får antibiotika 3ggr/dag.
Trodde först jag fått en allergisk reaktion av antibiotika eftersom jag i samma skede som hon sprutade in det i armen fick avbryta henne för att jag mådde illa och fick springa till toaletten.
Vi avbröt det hela och hon skulle dubbelkolla med en läkare. Han gav okej tecken och vi tog sista halvan av sprutan och det funkade hur bra som helst. Hoppas det var något engångs och inte maginfluensa som alla verka ha drabbats av just nu.

Rasmus hjälpte mig att ladda hem Skype, så nu har jag kunnat prata och se både honom och lilleman idag.
Gud vad jag saknar er! Han har fått tillbaka sina magsymtom så tyvärr kan vi inte ses här på sjuhuset längre.
Och när jag får åka hem är dock fortfarande oklart.

Ralle visade även upp i kameran att det kommit två paket till mig på posten. Så de fick följa med hit när pappa kom med lite andra saker.

Det ena var från Emilia, en skyddsängel som man kan hänga i en halskedja! Tack gumman, så fint!
Det andra var ett litet "nallebud". En fin liten ask med en söt nalle och en Amulettsten (lyckobringare). Verkligen jättegullig och en fint budskap bakom.
Saken är bara att det framgick inte i meddelandet vem det var ifrån. Det står i slutet "Stor kram S &"
Läser ni detta så skriv vem det är ifrån :)
Tusen tack alla fina! Så fort jag har en kamera tillgänglig så åker det upp en bild.

Har även fått ett blomsterbud till, fast eftersom jag inte är hemma nu så skulle de vänta med att leverera blommorna tills jag kommer hem, annars hinner man inte njuta av dom juh :)

Hej sålänge!

/Sophie

Inlagd

Idag har jag sovit borta. Det blev en natt på nya infektionskliniken här i Malmö.
Efter mina prover som jag tog igår och efter att jag väntat på besked hurvida jag skulle få åka hem eller inte från kl 10-16!!, så fick jag ett rum här.
Känns trist att inte sova hemma hos mina älsklingar och hoppas att proverna visar sig bättre idag så jag får åka hem igen.

Läkarna som kommer in här och kollar blodtryck, temp, syremättning etc. har plastförkläden och munskydd för att inte ev. smitta mig med något. Dock får jag ha besök här (om man använder munskydd) vilket jag inte trodde eftersom jag ligger i ett isoleringsrum.
Så Rasmus, Julian och pappa var här igår medan mamma fick stanna hemma eftersom hon också ligger dålig i nått. Dom hade med sig lite bra att ha saker, min laptop och köpemat.
Hittade även en mystisk liten lapp i boken jag bett Rasmus ta med, ett litet brev till mig från honom.
Tack hjärtat, du vet hur man piggar upp en, jag blev så glad över det du skrivit. Inte varje dag man får kärleksbrev ;)

Nu ska jag se Malmö vakna från de stora fönsterna som finns här på rummen. Jag har utsikt över hela Södervärn.

/Sophie

måndag 7 februari 2011

Immunförsvaret = noll

Fick åka in till sjukhuset idag då jag märkte att det kommit vätska innanför plåstret till picc linen och det börjat se irriterat ut.
Dom la om det och tog odlingsprover och konstaterade att det var en infektion.
Fick även order om att ta blodprover innan jag åkte därifrån.

Nu kan jag lägga till antibiotika till min dagliga dos av mediciner som ska råda bot på den räliga infektionen.
Läkaren ringde även nu på eftermiddagen och gav besked på blodprovet som jag tog.
Det visade inga tecken på andra infektioner i kroppen men däremot så var mitt immunförsvar obefintligt!
Kom igen nu sprutor, gör ert jobb, det är ju därför jag tar dom vissa dagar under den mest kritiska perioden.
Så nu ska jag hålla mig borta från sjuka människor ( Rasmus?) och folksamlingar och imorgon är det dags för nya prover. Hoppas det visar förbättring.
Även viktigt att jag ringde in vid minsta lilla känning eller vid feber.

Lilleman har nu somnat för kvällen med en massa god och ny mat i magen. Han är så duktig och inte det minsta kräsen, och det syns väl lite på honom, min lilla sockis ;)
Även lellen gick ner som om han aldrig hade fått något annat i flaskan.


/Sophie

Kräksjukan på gång?

Igår stannade jag hemma med Julian, och Ramsus tog sig iväg för att träffa en kompis (Linus) i stan för en fika.
Jag var ute i friska luften för första gången sen i tisdags, riktigt skönt. Vi gick en kort promenad med mamma och pappa som var här och hälsade på och tog en sväng inom Ica Maxi för att handla hem det nödvändigaste.
Nu är första riktigt vällingen inköpt och en massa nya goda smaker på barnmaten. Hoppas han inte ratar lellen, har hört att det ska vara lite kruxigt att få dom att vänja sig vid det.
Hursom helst så dröjde det inte länge förrän Rasmus var inom dörrarna igen. Han hade börjat må illa och hade kräkts.
Det slutade med att han låg nerbäddad hela dagen fram tills imorse och nu var det jag som fick servera honom isvatten istället. Tur att vi avlöser varandra så vi inte ligger helt utslagna på samma gång iallafall.
Nu får vi hoppas att inte jag och lilleman får det också. Verkar som det är något som går nämligen, för Linus skickade nyss ett sms till Ralle och sa att han var på väg hem från jobb och också hade kräkts.
Jäkla kräksjuka/magsjuka.

Så denna dagen kommer gå i lugnets tecken. Kanske blir det en runda med barnvagnen, vi får se.
Nu är det dags att göra sig iordning så vi piggnar till lite här i sjukstugan.

/Sophie

lördag 5 februari 2011

Middag hos brorsan

Nu har gamla vanliga Sophie kommit tillbaka igen och jag hoppas verkligen det förblir så innan det är dags igen.
Har dock sovit som en kratta inatt men gick gladeligen upp 05.56 när Julian vaknade och började snacka i rummet bredvid. Vi hade en riktigt härlig morgon med massa kel och bus, en portion gröt hann vi med också innan det blev dags att sova en stund till.
Kände redan då att detta kommer bli en bra dag men vågade inte ritkigt planera in något eftersom jag lärt mig hur snabbt det kan vända från en timme till en annan.

Jag hade redan avbokat planer med Malin som ville komma hit på en fika och med min bror (Marcus) och hans sambo (Ramak) som ville bjuda på middag. Men när klockan närmade sig tre så tänkte jag att vad sjutton, just nu känns det ju bra så vad ska jag då vänta på, att det ska bli bättre kanske? Nej, så jag packade ner Julian i bilbarnstolen och åkte över till min bror och så trevligt vi hade och vilken underbar mat dom bjöd på!
Indisk gryta med gott saffransris, mango chutney, söt yoghurt sås, papadums och nanbröd och till dessert varm banan i ugn med apelsinjuice och farinsocker samt vaniljglass.Tummen upp för kockarna!

Detta har med andra ord varit en riktig toppen dag!
Nu avslutar vi med mys i vanlig ordning. Här kommer lite bilder från dagen!




 Goda maten!
 Älskade barn
 Kusinen Oliver med legotornet som farfar har byggt

Oliver, Julian och pappa (farfar) med finskjorta ;) 

Ses snart igen! <3


/Sophie

fredag 4 februari 2011

Orkeslös

Det som ska göra mig frisk gör mig samtidigt så sjuk. Jag har blivit så trött och orkeslös. Det känns som att jag inte har några muskler kvar i kroppen och att bara lyfta sitt juiceglas på morgonen eller hålla i mobilen blir jobbigt. Kroppen vill inte som jag vill längre och det är jobbigt att acceptera.

Varje morgon när jag vaknar borstar jag igenom mitt hår och hoppas att det inte ska komma mer på borsten än vanligt, men snart kommer den dagen. Ca 2 veckor efter första behandlingen sa sköterskorna att mycket av mitt hår skulle ha försvunnit. Undrar hur jag kommer reagera när det händer och hoppas perukerna är färdig snart så man iallafall har en valmöjlighet.

Rasmus har varit en pärla idag som vanligt och busat och gosat med Julian och gått en långpromenad i området här medan jag legat i sängen och bara varit.
Får såna skuldkänslor över att det är såhär, att inte kunna vara till någon nytta stundtals.
Är rädd att Rasmus mår värre än vad han säger och det gör ont i hela mig! Vill bara att allt ska vara som vanligt och att vi ska fara runt både hit och dit som vi alltid brukar. Nu går dagarna så långsamt och blir enformiga för oss alla. Jag fundera också över om Julian kommer påverkas av detta. Jag orkar inte lyfta och bära runt på honom som vanligt längre, har knappt energi att busa med honom som jag brukar, men snart när detta är över då jäklar ska vi ta igen mycket!
Jag lovar dig Rasmus att allt kommer bli som vanligt igen och det vet jag att du vet också. Du har själv gått igenom detta och förstår mig bättre än någon annan i vad som händer i kroppen just nu!
Vad hade jag gjort utan dig och lilleman! Älskar dig! <3

Fick även ännu ett blomsterbud nu i förmiddags. De var från de fina mammorna i Limhamn, Tack tjejer!
Känns som det var evigheter vi sågs!



Nu har både Rasmus och Julian vaknat och vi ska sätta igång med middagen. Potatismos, fisk och remouladesås blir det idag!
Vi har börjat turas om att ta en tupplur när den andre känner att den har mer ork. Just nu är det jag och Julian som sover mest.
Såhär glad blir man när man ser mamma och pappa när man sovit en stund.



/Sophie

torsdag 3 februari 2011

Ny laptop!

Nu har vår nya dammsugare anlänt och med den en laptop till mig! Weeeii, ja ni kan kalla mig bortskämd och min pappa för tekninörd. Är det överraskningar från hans håll så brukar det vara något tekniskt!
TACK mor och far för allt, hårda som mjuka överraskningar! :)

Vet inte vad jag hade gjort utan min familj! Ni ställer alltid upp på alla tänkbara vis och får en alltid att känna det som att saker och ting kommer lösa sig oavsett hur jobbig situation man ställs inför. Där har ni världens bästa förebilder för hur jag vill att Julian ska ha det också!

Om det inte hade varit för att datorn är ny och utan alla min fotografier så hade jag lagt upp en bild er. Men jag ska nog se till att ni hamnar här på bloggen en dag ni med! :)

Nu sover lilleman och jag känner mig hyfsat pigg. Tv mys står nu påtur med älsklingen <3

/Sophie
Nu är vi inne på dag tre efter första behandlingen.
Jag känner mig fruktansvärt trött från och till och illamåendet är där och lurar så smått. Hoppas det inte blir värre än såhär nu första gången även fast dom sagt att det kan ta några dagar innan man kan börja känna sig dålig. Får inte glömma att många mår ganska så hyfsat under själva behandlingen så det är som sagt väldigt individuellt. Har dock fått fina rosiga kinder, hehe, en liten allergisk reaktion, men den klär mig :)
Får inte heller glömma att hämta mitt nagelkit som jag skulle tagit i tisdags. Oftast får man torra händer och lite såriga nagelband, de kan även bli missfärgade och höja sig lite från sitt fäste. Ja det finns mycket med denna medicin som ska göra mig frisk som jag kommer får en massa konstiga biverkningar från. Men det är det värt!
Håll tummarna att jag slipper det värsta!

Fick jättefina blommor igår med ett blomsterbud. Det var från Göran, Monica och Robert som var våra grannar under flera år när vi bodde i huset! Tusen, tusen tack!



Måste än en gång säga att alla era fina kommentarer och fina ord som visar att ni är där betyder så himla mycket för oss och för mina föräldrar just nu! Tack igen!

Det som händer nu fram tills nästa behandling den 22/2 är två blodprover som ska tas nu med jämna mellanrum för att se hur mina värden ser ut, ifall jag är extra känslig mot infektioner etc. omläggning av pick linen och de dagliga pillerna mot illamående och mina sprutor. Alltså färre besök på sjukhuset, skönt.

Nu blir det lek och bus med lilleman här hemma medan pappa Rasmus är ute och köper ny dammsugare.

/Sophie

tisdag 1 februari 2011

Första behandlingen över!!

Ja då har vi tagit steget över den första tröskeln. Det gick bättre än väntat tyckte jag.
Tre droppåsar hängde i stället när vi började.
-Koksaltlösning
-Epirubicin (cytostatika)
-Taxotere (cytostatika)

Jag fick en jättegullig sköterska som var med under hela behandlingen på 3 timmar mest för observation ifall jag skulle få någon allergisk reaktion och sen för att ställa en hel del frågor, bla. ifall vi hade vapenlicens, hmmm :)
Hon skrattade själv lite åt den frågan men sa att det kunde vara relevant ifall man skulle behöva ha kontakt med psykiatrin.
När vi satte igång droppet och den ljusröda vätskan gick genom slangen och tillslut nådde min katetern i armen så rann tårarna. Allt blev så påtagligt och rädslan kom tillbaka för en stund.
Men nu är vi verkligen igång och i detta nu jobbar kroppen för fullt med att ta kol på mina dumma celler.

Fick även reda på att jag nu inte längre får delta i studien som jag haft sånt bry med utan måste avbryta det då jag fått blodpropp och går på blodförtunnande mediciner.
Inte värt och lägga ner mer energi på det nu och blir arg, men tråkigt att det blev som det blev bara.
Men som sagt det är ju cellgifterna som är den huvudsakliga medicinen som ska göra mig frisk. Det andra hade bara varit en bonus om det nu fungerar.
Fick även fler sprutor som jag ska ta själv för att hjälpa produktion av benmärg som tydligen också tar stryk av detta.

Efter sjukhuset hämtade vi upp mamma Stina och Julian och begav oss ut till Oxievångsbadet för babysimmet.
Nu är det Julians farmor Viveca som får ta över och idag fick vi sällskap av Daniella och Keila som även hon fick badat en stund.

Nu är det bara till att vänta och se hur man kommer må. Har ett lätt illamående och känner mig slut i huvudet efter denna dag, så nu tackar jag för mig!

/Sophie